Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (8 Ocak 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Sarallar davasının duruşma tutanaklarını haberleştirirken “terörle mücadelede görev almış kişiyi hedef gösterme” suçunu işlediği gerekçesiyle tutuklanan gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi.

Yazdığı bir haber nedeniyle evine polis giden ve ifadeye çağırılan halktv.com.tr özel haber müdürü Seyhan Avşar hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı verildi.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti dosyasına ilk bakan, dosyadan alınıp tekrar görevlendirilen savcı Ayhan Ay, sağlık raporu alarak iki ay izne ayrıldı. Dosyanın başsavcıvekili Ahmet Altun’a verildiği öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin toplantısında (UKOME), İstanbul’da taksi, servis ücretlerine yüzde 28,9, İBB’ye bağlı toplu ulaşım araçlarına ise yüzde 18 oranında zam yapılmasına karar verildi.

UKOME’nin zam kararın ardından taksiciler toplantının yapıldığı binaya girmeye çalıştı. Taş ve sopalarla binaya saldıranlara polis müdahale etti, saldıranların bir kısmı gözaltına alındı.

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, Fatih Sultan Mehmed ve Kadir Topbaş’ın kabirlerini ziyaret ettikten sonra açıklama yaptı. “Heyecanımız var, gençliğimiz var, enerjimiz var” diyen Kurum, trafik sorununu çözeceklerini vaat etti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayını açıkladı: Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu.

Evrensel gazetesi muhabiri Metin Göktepe, öldürülüşünün 28. yılında İstanbul Esenler’deki mezarı başında anıldı.

Hizb-ut Tahrir, 71 yıldır hilafetin geri gelmesi için yürüttüğü çalışmalarını İslam coğrafyasının neredeyse tamamına yaydı. Türkiye’den Mısır’a, Suudi Arabistan’dan Rusya’ya 31 ülkede faaliyet gösteren hareket, kimi ülkelerce terör örgütleri listesine konuldu. Örgütün Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar, hedeflerini ve yöntemlerini, karşılaştıkları engellemeleri ve gördükleri desteği Medyascope’a anlattı.

Yunanistan’ın köklü ekiplerinden Panathinaikos’un teknik direktörlüğüne getirilen Fatih Terim, yeni takımıyla çıktığı 2. maçından da gaibiyetle ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.