Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Diyarbakır Bağlar Belediyesi’nde rüşvet soruşturması: Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun 10 yıl hapsi isteniyor

Diyarbakır Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, tutuklu yardımcısı Sıddık Aycıl ve İmar Müdürlüğü çalışanı Fırat Kılıç’a rüşvet davası açıldı. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istedi.

Diyarbakır’da bir iş insanı, Haziran 2023’te inşat işi için Bağlar Belediyesi’ne başvurdu. Ancak belediyeye bağlı İmar Müdürlüğü’nde çalışan Fırat Kılıç, iş insanından bu işin yapılması karşılığı yüklü miktarda rüşvet istedi. İş insanı yaşananları emniyete bildirdi, savcılık da soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında AKP’li Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun yardımcısı Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç tutuklandı. Beyoğlu’nun ise ifadesi alındı ve yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Hüseyin Beyoğlu

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı rüşvet soruşturmasına ilişkin iddianamesini hazırladı. Hazırlanan iddianamede, Hüseyin Beyoğlu, Sıddık Aycıl ve Fırat Kılıç hakkında TCK’nın “irtikap” suçunu düzenleyen 250. Maddesi’nden beş yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istenildi.

İddianame 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi. Şüpheliler “görevinin sağladığı nüfuzu kötüye kullanmak” suçundan yargılanacak. Edinilen bilgiye göre üç kişinin yargılandığı davanın duruşması önümüzdeki günlerde başlayacak.

Ne oldu?

Bağlar Belediyesi’ne başvuran bir iş insanı, İmar Müdürlüğü’nde çalışan Fırat Kılıç’ın kendisinden rüşvet istemesi üzerine durumu polise bildirdi. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün Kılıç’a teslim edilmek üzere seri numaraları alınmış paraların teslimi sırasında baskın düzenledi. Rüşvet operasyonu kapsamında Kılıç gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’nde ifadesi alınan ve imza yetkisi bulunmadığı belirtilen Kılıç’ın ifadeleri üzerine soruşturmayı genişleten polisin, bu kez imardan sorumlu başkan yardımcısı Sıddık Aycıl da aynı günün akşamı gözaltına aldığı ortaya çıktı.

Aycıl’ın aynı zamanda Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun özel kalem müdürlüğü de yaptığı ortaya çıktı.

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan başkan yardımcısının özel kalem müdürlüğü dahil belediyede dört şube müdürlüğüne baktığını Medyascope gündeme getirmişti.

Hüseyin Beyoğlu’nun belediye başkanı olmasının ardından Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü’nde acil tıp teknisyeni olarak görev yapan Sıddık Aycıl, belediyeye özel kalem müdürü olarak getirilmişti.

Aycıl’a belediyenin önemli birimlerinden olan İmar ve Şehircilik, Yapı Kontrol, Teftiş Kurulu ve Kültür ve Sosyal İşler müdürlükleri de verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.