Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekvador’da televizyon baskınını soruşturan savcı öldürüldü

Ekvador’da geçtiğimiz hafta bir televizyon stüdyosuna yapılan silahlı saldırıyı soruşturan savcı César Suárez öldürüldü. Suárez, Guayaquil kentinin kuzeyindeki Bombero bulvarında suikasta uğradı. Aracında başından vurulan Suárez, olay yerinde hayatını kaybetti. Suárez’in ölümünün televizyon kanalı baskınıyla alakalı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Geçen hafta maskeli ve silahlı kişiler, TC Television” isimli televizyon kanalının Guayaquil kentindeki stüdyosunu basmış ve çalışanları rehin almışlardı. Canlı yayında yayınlanan görüntülerde gazeteci Jose Luis Calderon’un silahlı kişilere yalvardığı görülüyordu. Kanalın haber müdür yardımcısı, saldırı sırasında bir kameramanın bacağından vurulduğunu, bir başka kameramanın ise kolunun kırıldığını açıklamıştı.

Saldırı kameralara böyle yansımıştı:

Polis koruması verilmemişti

Ölümünden bir gün önce El Universo gazetesine konuşan Suárez, baskının ardından gözaltına alınan 13 kişiyi araştırmasına rağmen kendisine polis koruması verilmediğini söylemişti.

Suárez’in öldürülmesi, iki çete liderinin hapishaneden kaçtığı, yüzlerce gardiyanın rehin alındığı ve birçok şehirde patlamaların meydana geldiği Ekvador’daki şiddet olaylarının sonuncusu. Ülkede yaşananlar üzerine Devlet Başkanı Daniel Noboa 60 günlük olağanüstü hal ilan etti ve orduya terör örgütü olarak tanımladığı 22 silahlı grubu “etkisiz hale getirme” emri verdi.

César Suárez

Suárez’in ölümüne tepki gösteren Başsavcı Diana Salazar, X hesabından yaptığı paylaşımda, “Organize suçla mücadelede bir meslektaşımızın ölümüyle yıkılmamak mümkün değil. Onun adına, onun için, ülke için, adalet için dimdik ayakta kalacağız. Huzur içinde yat” yazdı.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.