Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hrant Dink ölümünün 17. yılında vurulduğu yerde anılacak

Agos Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, öldürülüşünün yıldönümünde, gazetenin eski bürosu önünde anılacak. Anmayı düzenleyen Hrant’ın Arkadaşları, “Hrant Dink cinayeti, bu memleketin tarihinde koca bir leke olarak duruyor” derken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay da Agos Gazetesi’nde “Hrant Dink, ülkemiz için kardeşleşmenin sembolüdür” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Agos Gazetesi’nin kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülüşünün üzerinden 17 yıl geçti. Dink’in arkadaşları ve ailesi her yıl öldürüldüğü gün olan 19 Ocak saat 15:00’te Agos’un eski bürosunun önünde anma töreni düzenliyor.

Hrant’ın Arkadaşları bu yılki anma için X hesabından çağrı yaptı:

Hrant Dink cinayetinin tetikçisi 17 yıl önce Hrant Dink’i vurduğunda 17 yaşındaydı. Bugün serbestçe aramızda dolaşıyor. O gün vur diyenler hâlâ görevlerinin başında. Yargılama adıyla utanç verici bir müsamere sergilendi. Hrant Dink cinayeti bu memleketin tarihinde koca bir leke olarak duruyor. İtiraz ediyoruz, isyan ediyoruz, adalet talep ediyoruz.

Gezi Parkı davasından tutuklu bulunana TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, Silivri’deki Marmara Cezaevi’nden Hrant Dink için bir yazı kaleme aldı. Atalay yazısında, “Her 19 Ocak’ta saat 15.00’te bizi Pangaltı’da buluşturan ise onun kardeşleşme iradesi, inadıdır. Saygıyla, sevgiyle anıyorum” dedi.

Atalay, “Hrant Dink, ülkemiz için kardeşleşmenin sembolüdür” başlıklı yazıda şöyle dedi:

“Dink suikastı ile ilgili yayımlanan kitapların tümünü okudum; o çelebi tebessümü ile avukat Hakan Bakırcıoğlu arkadaşımı bitmeyen sorularım ile bunalttım kimi zaman, ama pek çoğumuz gibi halâ yanıt bulamadığım yığınla soru var aklımda. Yanıtsız kalan sorular şöyle dursun, 19 Ocak’ta işlenen cinayetin hiçbir kuşkuya mahal bırakmayan bir nedeni ve hedefi var. Hrant Dink, salt yakın tarihte kimileri için bakmaya utanılan, kimileri içinse hakkında tek bir cümle edilemeyen bir mesele ile ilgili söz aldığı için değil; o sözü, buralı bir dille, devletler arası bir bahis olarak değil, bir yüzleşmenin, bunun sonucunda sıradan insanların kucaklaşabilmesi için kurduğundan ‘tehlikeli’ (!) kabul edilmişti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.