Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Annesi rahatsızlanan Selahattin Demirtaş’ın hastane ziyaretinin ayrıntıları

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, annesinin durumunun ağırlaşması üzerine özel uçakla Diyarbakır’a götürüldü. Demirtaş’ın yaklaşık üç saat hastanede kaldığı belirtildi.

Annesinin durumunun ağırlaşması üzerine eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın özel uçakla Diyarbakır’a götürülmesiyle ile ilgili detaylar ortaya çıktı.

Sadiye Demirtaş, solunum yetmezliği ve kanındaki enfeksiyon değerlerinin yüksek olması nedeniyle 19 Ocak’ta hastaneye kaldırıldı. Böbrek yetmezliği de bulunan Sadiye Demirtaş’ın değerlerinin düzelmemesi üzerine aile, Edirne Cezaevi’nde bulunan Selahattin Demirtaş’a durumu bildirmeye karar verdi.

Durumu öğrenen Selahattin Demirtaş, annesini görmek için 22 Ocak’ta avukatları aracılığıyla Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Bakanlığın izni ile Demirtaş, Tekirdağ-Çorlu’dan kalkan özel uçakla Diyarbakır’a götürüldü. Demirtaş, havalimanından çok sıkı güvenlik önlemleri eşliğinde saat 20.00 sıralarında annesinin bulunduğu özel hastaneye gitti.

Sadiye Demirtaş’a daha sonra haber verildi

Hastanede yoğun bakımın bulunduğu iki kat, hastalar dışındaki kişilere kapatıldı. Selahattin Demirtaş, yoğun bakımdaki annesi Sadiye Demirtaş’ı ziyaret etti. Selahattin Demirtaş’ın ziyaretine geleceğinden haberi son anda haberi olan Sadiye Demirtaş’ın, ziyaret sonrası moralinin düzeldiği belirtildi.

Demirtaş eşi, kızları ve kardeşleri ile de görüştü

Diyarbakır’a 12 Kasım 2022’de babasının sağlık durumunun ağırlaşması üzerine götürülen Selahattin Demirtaş, yaklaşık bir saat hastanede kalmış ve yakınları ile ancak 5 dakika koridorda görüştü. Selahattin Demirtaş, bu kez annesi ile yoğun bakımda görüştükten sonra eşi Başak Demirtaş, kızları ve kardeşleri ile bir odada uzun süre görüştü.

Demirtaş hastanede üç saat kaldı

Selahattin Demirtaş, hastanede yaklaşık üç saat kaldı. Demirtaş’ın hastanede kaldığı süre boyunca çevrede yüksek güvenlik önlemleri alındı. Yaklaşık 300 polis ve asker hastane çevresinde görev aldı.

Hastane ziyareti saat 23.00’te sona eren Selahattin Demirtaş, yoğun önlemler altında, zırhlı araçlarında bulunduğu bir konvoyu eşliğinde havalimanına götürüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.