Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’den aday gösterilmeyen dağcı ve aktivist Nasuh Mahruki Beşiktaş Belediyesi’ne bağımsız aday oldu

Ünlü dağcı ve aktivist Nasuh Mahruki, CHP’den aday gösterilmediği Beşiktaş Belediyesi’ne bağımsız aday oldu. Seçimi kazanması durumunda CHP’ye geri dönme sinyali de veren Mahruki, yaptığı açıklamada vatandaşlardan destek istedi.

Yerel seçimler yaklaşırken belediyeler için yarışacak adaylar tek tek belli oluyor. Everest’e tırmanan ilk Türk unvanını taşıyan dağcı olarak bilinen ve Arama Kurtarma Derneği’nin (AKUT) kurucularından olan Nasuh Mahruki, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için CHP’den aday gösterilmeyince, seçimlere bağımsız olarak gireceğini duyurdu.

Mahruki, X hesabından yaptığı açıklamada, Atatürk’ün izinden giderek Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine duyduğu sorumluluğa vurgu yaptı. Beşiktaş’ın yaşadığı sorunlara çözüm getirme amacıyla bu kararı aldığını ifade etti.

Mahruki, Beşiktaş ilçesinin deprem hazırlıkları konusundaki eksikliklerini ve yaşanan rant mücadelesinin yarattığı eşitsizliği dile getirirken, halkın Beşiktaş’ı daha şeffaf bir yönetimle yönetme isteğine vurgu yaptı.

Bağımsız adaylık süreci nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa etmek zorunda kaldığını da hatırlatan Mahruki, bağımsız adaylık sürecinin sona ermesinin ardından partiye dönme arzusu taşıdığını da söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.