Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (365): 6 Şubat depremlerinden öğrendiklerimiz

Şehir Hepimizin ‘in yeni bölümünde Gürhan Ertür’ün konukları Buğra Çelik, Dr. Elvan Cantekin ve Dr. Nazan Cömert ile 6 Şubat Depremlerinin yıldönümüne bir gün kala son bir yıl içinde öğrendiklerini, çıkartılması gereken dersleri ve gelecek afetler öncesinde yapılması gerekenleri konuştu.

Buğra Çelik: 2023 Şubat ayından bu yana deprem bölgesinde çalışıyor, araştırma yapıyor, bazı projelerde çalışıyor. Aynı zamanda sivil kuruluşlar arası ilişkilere, koordinasyona katkıda bulunmaya gayret ediyor. Özellikle deprem öncesi yapılması gerekenleri ve depremden etkilenen yörelere uzun vadede nasıl destek olunabileceğini sorguluyor.
Dr. Elvan Cantekin: İnşaat mühendisi, Mahalle Afet Gönüllüleri Vakfı (MAGV) eski Genel Müdürü. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde afet yönetimi üzerine dersler veriyor.
Dr. Nazan Cömert: Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Fransızca Programı’nda öğretim üyesi. Farklı uluslararası insani yardım örgütlerinde proje sorumlusu, koordinatör olarak çalıştı. Uluslararası projelerde teknik danışmanlıklarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.