Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı | Halkı hiçe saymanın bir bedeli olacak mı? Hatay örneği

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport’ta yayımladığı son yazısında, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin birinci yıl anmasında Hatay’da Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) yeniden aday gösterdiği Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş’ın “istifa” sloganlarıyla protesto edilmesini ele aldı. Yetkin yazısında, “Hatay hem iktidar hem muhalefetin, daha açık konuşalım ki hem AK Parti hem CHP’nin halkın hissiyatını dikkate almadığı, hiçe saydığı bir ‘seçim bölgesi’ görünümünde” dedi.

Murat Yetkin, yazısında depremin vurduğu 11 il arasında seçim rekabetinin en yüksek olduğu ilin Hatay olduğunu aktardı. Yetkin, “Hatay hem iktidar hem muhalefetin, daha açık konuşalım ki hem AK Parti hem CHP’nin halkın hissiyatını dikkate almadığı, hiçe saydığı bir ‘seçim bölgesi’ görünümünde” dedi.

“CHP’nin halkın imar yolsuzluklarında parmağı olduğuna inandığı Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ı yeniden aday göstermesi bunun örneğidir” diyen Yetkin, Lütfü Savaş’ın neden yeniden aday gösterildiğini de şöyle açıkladı: “CHP lideri Özgür Özel ve Genel Merkez kadroları Hatay’daki Arap-Alevi seçmenin her şeye rağmen ona oy vereceğine inandığı için, Savaş yeniden aday gösterildi.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse o şehre herhangi bir şey gelmez” sözlerini hatırlatan Yetkin, “Ülkenin Cumhurbaşkanı ‘oy vermediniz hizmet alamadınız, vermezseniz yine alamazsınız’ demeye getiriyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yuhalandı, korumaları tarafından kalabalıktan güçlükle çıkarıldı. Erdoğan’ın seçim şantajı sadece Hatay seçmenini hedef almıyordu, belki daha çok İstanbul, Ankara, İzmir seçmenini hedef alıyordu. Ülkenin Cumhurbaşkanı muhalif belediye başkanlarını seçtikleri için Türkiye’nin en büyük şehirlerindeki projeleri engellediğinin sorumluluğunu üstleniyordu adeta” dedi.

Yetkin’in yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.