Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Açık Oturum (434) – DEM Parti’nin Başak Demirtaş kararı Kürtlerin yerel seçim tutumunu nasıl etkiler?

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş 21 Ocak’ta, gazeteci İrfan Aktan’a Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) uygun görürse İstanbul’dan aday olabileceğini söylemişti. Başak Demirtaş dün (7 Şubat Çarşamba) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı’na aday olmayacağını açıkladı. DEM Parti ise açıklamasında İBB Başkanlığı için her koşulda aday çıkaracaklarını duyurdu. 

  • DEM Parti’nin kararı İstanbul seçimini nasıl etkiler? 
  • Selahattin Demirtaş ile DEM Parti arasında görüş ayrılığı olduğu yönündeki iddialar kuvvetlendi mi, yoksa aksine sona mı erdi? 
  • DEM Parti tabanı kararı nasıl karşılayacak? 
  • DEM Parti’nin yerel seçim stratejisi ne olacak? 
  • CHP ile Kürt seçmen arasındaki makas açılıyor mu, kapanıyor mu? 

Gökçe Çiçek Kösedağı sordu, Prof. Dr. Mesut Yeğen ve gazeteci Murat Aksoy yanıtladı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.