Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ruşen Çakır, Murat Kurum’un medya temsilcileriyle buluşmasını izledi: “Murat Kurum teknik konulara hakim ama siyaset yapmakta hâlâ zayıf”

Program editörü: Aliye Altınışık 

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelerek sadece İstanbul’u öznesine alan 10 temel projesini anlattı. Toplantıya katılan Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, Kurum’un teknik konularda hakim olduğunu ama siyasi konularda zayıf olduğunu düşünüyor. 

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’nde televizyon, gazete ve dijital medya genel yayın yönetmenleri ile bir araya gelerek sadece İstanbul’u öznesine alan 10 temel projesini anlattı. Kurum açıklamasında “İstanbul’un kaynaklarını algı yönetmek için kullanmak yerine gerçek belediyecilik hizmetleri için kullanacağız. Biz vatandaşımızı dinleyici olarak görmüyoruz, vatandaşımızı doğrudan bir paydaş olarak, İstanbul’u yönetecek ekibin bir parçası olarak görüyoruz” dedi. 

Toplantıya katılan Medyascope Genel Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır, beklediğinden daha büyük bir ilgiyle karşılaştığını söyledi. Çakır, özellikle yalnızca iktidarın kontrolündeki havuz medyasının değil, bağımsız medya kuruluşlarının da davetli olduğunu belirterek “Kendilerinden olmayan medya kuruluşlarına da seslenme ihtiyacı duyulmuş. Bizi hedef gösteren medya kuruluşlarının itibar gösterdikleri siyasetçilerin bizi meşru görmesi onları rahatsız etmiştir” dedi. 

Murat Kurum’un teknik konulara hâkim olduğunu ama siyasi mesajlar verirken zayıf olduğunu bir örnekle şöyle açıkladı: 

“Siyasi olarak çok güçlü bir pozisyon göstermiyor. DEM Parti’nin Başak Demirtaş kararını terör ile ilişkilendirmeye çalıştı ama konuya hâkim değildi. Kim ne demiş, tam olarak anlatamadı. Bunu Erdoğan yapsa çok daha rahat yapardı. Bir anket çalışmasını anlatırken önde olduklarını söylemeye çalışırken, dili sürçtü ve ‘gerideyiz’ dedi. Sonra düzeltti. Sürekli İstanbul ve vizyon lafını kullandı. Erdoğan’dan çok bahsetmedi, onun adına orada olan bir tavrı yoktu. Siyaset yapmakta zorlanıyor. Büyük ihtimalle siyaseti onun adına Erdoğan yapacak.” 

Çakır, İmamoğlu ile yarışacak olan Kurum’un daha siyasi davranması gerektiğini söyledi. Çakır’a göre Kurum’un bu seçimi kazanmak için siyaset yapması gerekiyor: 

 “Kurum siyaset yapmadan kazanmak istiyorsa İmamoğlu’nun projelerini eleştirmesi gerekiyor. Ancak bunu yapamıyor çünkü kendi yönetimlerinde iyi olup İmamoğlu yönetiminde kötü giden bir şey yok.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.