Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki bloğun, iki kilit partisi: DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi’nin yerel seçim stratejisi 

Başak Demirtaş’ın aday olmayacağını açıklamasının ardından DEM Parti’nin İstanbul adayı haftanın en çok merak edilen konusuydu. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi eş başkan adaylarının Meral Danış Beştaş ve Mesut Çepni olduğunu açıkladı. Öte yandan Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eşi Başak Demirtaş aracılığıyla yolladığı mektupta üçüncü yol siyaseti için DEM Parti’nin hem AKP ile hem CHP ile hem de diğer siyasi partilerle görüşmesi gerektiğini söyledi. Başak Demirtaş’ın İstanbul adaylığı açıklaması için yapılan “pazarlık” yorumlarını da sert sözlerle eleştirdi. 

Medyascope muhabiri Berfin Bayır, DEM Parti Genel Merkezi’nden son gelişmeleri bildirdi, Siyaset iletişimcisi İbrahim Uslu değerlendirdi. 

İktidar kanadında ise Yeniden Refah Partisi’nin İstanbul’da aday çıkaracağını açıklaması “İttifak dağılıyor mu, yoksa pazarlık kapısı hala açık mı?” sorusunu gündeme getirdi. TV100’e konuk olan YRP Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal, görüşmelerde, AKP’den iki büyükşehir, 35 ilçe istediklerini açıkladı. Aydal, Kocaeli ve Sakarya’yı isteme sebeplerini ise  “Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz” sözleriyle açıkladı.” Medyascope Haber Müdürü Göksel Göksu değerlendirdi. 

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nun (DİSK) 17. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan başkan Arzu Çerkezoğlu “Önümüzdeki mücadele döneminde yeni bir yol, krizlerin karşısında ilerici bir yol bulmak zorundayız. Kutuplaştırıcı algıları parçalamak zorundayız. Emeğin örgütlenmesini, emeğin siyasetini ve mücadelesini egemen kılmalıyız” dedi. DİSK Genel Kurulu’na Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de katıldı. Medyascope muhabiri Dilhun Gençdal aktardı.  

Program editörü: Aliye Altınışık

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.