Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Özgür Özel ve İzmir’de aday gösterilmeyen Tunç Soyer görüştü | CHP’de Soyer’e yeni görev verilecek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi. CHP’nin İzmir’de büyükşehir ve ilçelerde aday değişikliği yapmayacağı belirtilirken, Özel’in Soyer’e kendisinin de çalışmak isteyeceği bir alanda görev vermek istediği öğrenildi. 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yeniden aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bugün (9 Şubat) 17.00’de CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşme yaklaşık bir saat sürdü. 

Edinilen bilgiye göre, Soyer, Özel’in davetiyle Ankara’ya CHP Genel Merkezi’ne geldi. Görüşmede Özel, Soyer ile İzmir adayının belirlenmesindeki karar alma süreçlerini paylaştı. CHP kaynakları, görüşmenin her iki taraf için de olumlu geçtiğini aktardı. 

Özel’den Soyer’e yeni görev

Özel, Soyer ile kendi alanlarını ilgilendiren, faydalı olacağı başka bir alanda çalışmak istediğini iletirken, Soyer’in de bu teklife sıcak baktığı öğrenildi. 

Buna göre, İzmir’de belediye başkan adayı olarak gösterilen Cemil Tugay’ın ve ilçelerdeki adayların değişmesi beklenmiyor. Tunç Soyer’in ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen gibi bir başka görevde CHP çatısı altında siyasete devam etmesi bekleniyor. 

PM, bağışlanma taleplerini de görüşecek

CHP Parti Meclisi pazartesi saat 18.00’de Özgür Özel başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde toplanacak. Belediye başkan adaylarının belirlenmesinin yanı sıra, daha önce yüz kızartıcı suç işleyip partiden atılanların bağışlanma talepleri de yer alacak. Talepler kabul edilirse bağışlanan kişiler CHP’nin kuruluşunun 100’üncü yılında yeniden parti üyesi olacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.