Bugün bilmeniz gerekenler (12 Şubat 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP), Hatay İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı. TİP’in Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı eski futbolcu Gökhan Zan oldu. Adaylığının açıklamasının ardından konuşan Zan, “Bizim, halkımızın çıkarından başka gözettiğimiz bir çıkar yoktur. An itibarıyla kenti akıl ve bilimin rehberliğinde niyetli herkesle birlikte yürümeye başlayacağız. Eğer bu yanlıştan dönülürse halkımızı yalnız bırakmamak ve yaralarımızı sarmak için tüm fedakârlıklara hazırım” dedi.

Çin Devlet Başkanı ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) Genel Sekreteri Şi Cinping, göreve gelmesinden bu yana yolsuzlukla mücadele politikasında sert önlemler alıyor. Geçtiğimiz dönemlerde üst düzey finans sektörüne ve orduya yönelen bu politikalar, kimileri tarafından eleştirilirken kimileri tarafından da beğeniyle karşılanıyor. İşte Şi’nin yolsuzlukla mücadele politikası hakkında bilmeniz gerekenler.

Sanatçı Haluk Levent, CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı teklifini AHBAP başkanı olması nedeniyle reddettiğini duyurdu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın Özel Kalem Müdürü Samet Güdük, Belediye binasında silahlı saldırıya uğradı. Vücuduna üç kurşun isabet eden Güdük, hastanede ameliyata alındı. Karalar, Güdük’ün durumunun ağır olduğunu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin belediye çalışanı olduğunu aktardı.

Arjantin’in aşırı sağcı liberteryen Devlet Başkanı Javier Milei, seçim kampanyası sırasında “embesil” dediği Papa’yla bugün Vatikan’da görüştü. Elinde bisküvi, hamur işleri ve hediyelerle Vatikan’a ziyarete giden Milei, yaklaşık bir saat Papa’yla görüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.