Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şanlıurfa’da sağanak yağış etkili oldu, okullar bir gün tatil edildi

Şanlıurfa’da etkili olan sağanak yağışlar, kentte yer yer su baskınlarına yol açtı. Bazı araçlar yolda mahsur kalırken, bodrum katları da su altında kaldı. Yaşanan su baskınları nedeniyle bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan şiddetli yağış uyarısının ardından, Şanlıurfa ve çevre ilçelerinde eğitim kurumlarına bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu. Siverek ilçesinde sabah saatlerinde aniden bastıran yağışlar, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu.

Su baskını yaşanan alanlarda bazı araçlar yolda mahsur kalırken, bodrum katları da su altında kaldı. Belediye ekipleri, su baskınlarının yol açtığı rögar tıkanıklıklarını gidermek için çalışma yürütürken, vatandaşlar olası daha fazla olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Yetkililer, vatandaşların yağışların neden olabileceği su baskınlarına karşı dikkatli olmaları ve gerekmedikçe dışarı çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.