Almanya’da Viagra maddesi içeren Türk balına el konuldu

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletinin Biberach an der Riß kentinde denetleme yapan gümrük memurları, içinde Viagra’nın etken maddesi sildenafil olan 4 buçuk kilo bala el koydu. Balların Türkiye’den getirildiği biliniyor.

Viagra’nın etken maddesi sildenafil, Alman Tıbbi Ürünler Yasası’na tabi. Bu yüzden içinde sildenafil olan ürünler reçetesiz satılamıyor.

Gümrük memurları, süpermarket içinde satılan tütün ürünlerinin vergisinin yasalara uygun olarak ödenip ödenmediğini kontrol etmeye gitmişlerdi. Raftaki ballara tesadüfen denk gelen memurlar, 4 buçuk kiloluk bala el koydu.

Marketin 46 yaşındaki sahibi hakkında Alman Tıbbi Ürünler Yasası’nı ihlal etme suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Gümrük Ofisi, bu balın Türkiye’de serbest bir şekilde satıldığını söyledi.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Kaynak: DW