Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ekrem İmamoğlu: “Önceki rakibim Binali Yıldırım’dan daha memnundum”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2019 Yerel Seçimleri’ndeki rakibi Binali Yıldırım hakkında, “Ben, 2019’daki rakibim, Sayın Binali Yıldırım’dan daha memnundum” dedi. Şimdiki rakibi Murat Kurum’un açıklamalarına değinen İmamoğlu, “Şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar” diye konuştu.

İBB Ekrem İmamoğlu, CHP Sancaktepe Belediye Başkan adayı Alper Yeğin ile birlikte Sancaktepe ilçesini ziyaret etti. Samandıra Saat Kulesi çevresindeki esnafı ziyaret eden İmamoğlu, ayrıca meydana kurulu parti stantlarını da ziyaret etti. AK Parti standında partililerin “AK Parti üyesi ol” teklifine esprili bir yanıt veren İmamoğlu, “Beni mi üye yapacaksınız? Ne kadar istiyorsunuz beni ya” dedi.

Görev süresi boyunca yapılan metro açılışlarına davet edilmediğini belirten İmamoğlu, ilk kez Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu tarafından davet edildiğini ve bu davete katılacağını söyledi. İmamoğlu, “Bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz” diye konuştu.

2019 Yerel Seçimleri’ndeki rakibi Binali Yıldırım‘dan daha memnun olduğunu belirten İmamoğlu, yeni rakibi Murat Kurum’un kendisine iftira attığını iddia ederek bu durumdan rahatsızlığını ifade etti. İmamoğlu, kişisel inançların ve milli duyguların sorgulanmasına karşı olduğunu söyleyerek, “Benim Türkiye Cumhuriyeti’nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok” şeklinde konuştu.

“Şimdiki rakibim biraz sıkıntı çekecek”

“Ben, 2019’daki rakibim, Sayın Binali Yıldırım’dan daha memnundum” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

“Şimdiki rakibim, biraz sıkıntı çekecek dedim, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar? Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti’nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok. Benim vatanıma, milletime, bayrağıma, atama, dedeme, nineme, Atatürk’üme olan tutkumu da sorgulayacak adam, anasının karnından doğmadı. İşine bak sen.”

“Şimdiden iftiralar uydurmaya başlamış”

Sancaktepe’deki AK Parti standına uğradıklarını anlatan İmamoğlu, burada yaşanan anektodu paylaştı ve şunları söyledi:

“Oradaki de benim hemşehrim. O da benim komşum. Ya belki akrabam. Hepimizin akrabaları da başka partiye oy veriyor. Bu partiye veriyor. O partiye veriyor. Yahu niye ayrıştıracağım? Gittim, ellerini sıktım. Oradaki hemşehrim dedi ki, ‘Gel seni üye yapalım.’ Dedim, ‘Ya beni ne kadar seviyorsunuz. Allah razı olsun sizden’ dedim.

Şimdi bunu niye anlattım? Bizim yüreğimiz bu kadar zengin. Ama söyleyeyim; Ben, 2019’daki rakibim, -kulakları çınlasın- Sayın Binali Yıldırım’dan daha memnundum. Şimdiki rakibim, dedim yani biraz sıkıntı çekecek, ama daha ilk günlerde bile su kaynattı, söyleyeyim. Açık ve net. Niye böyle söylüyorum? Çünkü, şimdiden birtakım iftiralar uydurmaya başlamış. Hemen bunlar sıkışınca ne yapıyorlar?

Herkesin milli duygularını sorgulamaya çalışıyorlar. Yaptılar ya bunu. Bir de bazen, utanmadan inancını sorgulamaya çalışıyorlar. Ben hep ne diyorum biliyor musunuz? Benim Türkiye Cumhuriyeti’nde, 86 milyon vatandaşımın içinden bir Allah’ın kulunun inancını da sorgulama hakkım yok, milli duygularını da sorgulama hakkım yok.”

Sisi’yi İstanbul’da ağırlarım”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2019’daki yerel seçimler kapsamında yaptığı Sancaktepe mitinginde, AK Parti adayı Binali Yıldırım’a oy isterken, Ekrem İmamoğlu’nu Mısır’da Muhammed Mursi’yi askeri darbeyle devirerek iktidara gelen Abdülfettah el-Sisi’yle kıyaslamış ve “Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı” demişti.

Erdoğan’ın bu açıklamalarını hatırlatan Ekrem İmamoğlu şunları söyledi:

“Hatırlıyor musunuz? ‘Binali mi, Sisi mi?’ Güya Sisi, ben. Ya 14 Şubat’ta, hem de Sevgililer Günü’nde, gözlerinin içine baka baka Mısır’da yanına, ayağına gitmedi mi? Gitti. Herhalde bana oy verecek, söyleyeyim. Herhalde Öyle düşünüyorum. Öyle değil mi? Şimdi bakın, işin şakası bir yana, bu işin, bu dilin, bu siyasetin bu milletin gündeminde yeri yok.

Ha şunu söyleyeyim; eğer saygıdeğer Sisi Türkiye’ye gelmek isterse, ben onu İstanbul’da ağırlarım, Bu arada şunu söyleyeyim: Bu şehir, bu güzel İstanbul, bu güzel memleket, bu güzel devlet, bu güzel millet bu tavrı, bu ikircikli konuşmaları hak etmiyor. Benim güzel çocuklarımın, benim güzel gençlerimin, benim güzel insanlarım bu tarz yaklaşımı hak etmiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.