Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Goldman Sachs’tan “şaşırtan” Türkiye raporu

Uluslararası yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) son faiz kararının ardından bir rapor yayımladı. Banka raporunda 2024’te net rezervlerin pozitife dönebileceğini, enflasyonun ise yıl sonunda yüzde 30’a düşebileceğini söyledi.

Goldman Sachs, TCMB’nin son faiz kararını değerlendirdiği raporda daha önceki öngörüsünü korudu ve Türkiye’nin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren faiz indirimlerine başlayabileceğini vurguladı.

Ayrıca Goldman Sachs ekonomistleri, TCMB’nin swap hariç -54 milyar dolar olan net rezervlerinin 2024’te pozitife dönebileceğini söyledi.

Banka aynı zamanda Türkiye enflasyonunun beklenenden daha hızlı düşebileceğini belirtti ve yıl sonu tahminini piyasaların genel beklentisinin altında, yüzde 30 olarak tuttu.

Bununla birlikte raporda, TCMB’nin son dönemde kredi kartı harcamalarındaki artışı engellemek için yeni tedbirler almasının beklendiği vurgulandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.