Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İliç’te siyanürlü toprakta çalışan işçi hastaneye kaldırıldı

Erzincan İliç’teki altın madeninde siyanürlü toprağın kayması sonrası olası heyelan riskini ortadan kaldırmak üzere başlatılan çalışmalarda görev alan işçilerden biri hastaneye kaldırıldı. Medyascope’un ulaştığı devlet hastanesi yetkililerinden edinilen bilgiye göre mide bulantısı şikayetiyle tedavi altına alınan işçinin sağlık durumu iyi. Madende yoğun bir koku olduğundan ve baş ağrısından yakınan işçiler ise kaygılı.

Erzincan-İliç’te 13 Şubat’ta Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kayması ardından göçük altında dokuz işçi kaldı. Heyelan riskini nedeniyle arama kurtarma çalışmaları da durma noktasına geldi.

Medyascope’un edindiği bilgiye göre, Çöpler Altın Madeni’nde işçiler yoğun şekilde çalışırken bugün (27 Şubat) akşam saatlerinde siyanürlü toprağın taşındığı alanda çalışan bir işçi, bulantı ve kusma şikayetinin ardından baygınlık geçirdi. İliç Devlet Hastanesi’ne kaldırılan işçi, ambulansla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. İliç Devlet Hastanesi’ndeki yetkililer, işçinin kan değerine bakıldığını ve il merkezine sevk edildiğini doğruladı.

Medyascope’un ulaştığı Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde acil servis yetkilisi, işçinin durumunun iyi olduğunu, mide bulantısı, kusma şikayeti ile geldiğini, kan değerlerinin sonuçlarının beklendiğini söyledi. Sağlık görevlisi, siyanüre yönelik yapılan testlerde tehlikeli bir durum olmadığını belirtti. Ancak işçiler madende yoğun bir koku olduğunu, baş ağrısı gibi şikayetler yaşadıklarını ve endişeli olduklarını dile getirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, heyelan riskinin ortadan kaldırılması, arama faaliyetlerinin güvenliğini sağlamak için çalışmaların sürdüğünü açıkladı:

“İliç’te yaşanan heyelanın 15. gününde sahadaki faaliyetlerimiz hızlanarak devam ediyor. Hem Sabırlı Deresi bölgesinde hem de mangan ocağında eş zamanlı olarak çalışıyoruz.”

Bakan Bayraktar ayrıca heyelanın meydana geldiği Sabırlı Deresi’nde toprak kaldırma çalışmaların da sürdüğünü belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.