Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Oy ve Ötesi’nden 31 Mart Yerel Seçimleri hedefi: “50 bin gönüllüyle 182 bin sandıktan veri”

Türkiye’de katılımcı demokrasi bilincinin yerleşmesi için tarafsız ve kapsayıcı bir şekilde faaliyet gösteren Oy ve Ötesi Derneği, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yürüteceği eğitim ve gönüllü müşahit organizasyonu faaliyetlerini açıkladı. Toplantıda, “31 Mart’ta 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri alıp, 53 milyon 525 bin kişinin oylarına sahip çıkmaya ve korumaya ve seçim tutanaklarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırız” denildi.

31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında seçim faaliyetlerinin anlatıldığı toplantıya Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orkun Erbil ve Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver katıldı.

“Eğitimlerimiz herkese açık”

Oy ve Ötesi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, derneğin tarafsız ve kapsayıcı bir şekilde faaliyet gösterdiğini belirtti, “Eğitimlerimiz, sadece bizim gönüllülerimiz ve müşahitlerimize değil siyasi parti müşahitlerine, sandık kurulu üyelerine ve bağımsız adayların müşahitlerine ve oylarına sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımıza açık” dedi.

“Çağrı merkezimiz olacak”

31 Mart Yerel Seçimleri için yaptıkları organizasyonu tamamladıklarını söyleyen Bilgiç, seçim günü çağrı merkezi ile faaliyet göstereceklerini aktardı. Bu çağrı merkezinin herkese açık olacağını bildiren Bilgiç, “Yanlışlık olduklarını düşündükleri her noktada çağrı merkezimizi arayıp bilgi alabilecekler. 31 Mart tarihinde 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri alıp 53 milyon 525 bin kişinin oylarına sahip çıkmaya ve korumaya ve seçim tutanaklarını kamuoyu ile paylaşmaya hazırız” diye konuştu.

Hedef 49 ilde 50 bin gönüllü

Bilgiç, 31 Mart Yerel Seçimleri’nde yürütecekleri faaliyetlere ilişkin şunları söyledi:

“31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde, 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimleri’nde sandık başına gönüllü sayımızın en fazla olduğu iller başta olmak üzere toplam 49 ilde sandık müşahitliği organizasyonu yapacağız. Bu 49 il, 28 Mayıs’taki gönüllü sayımızın yüzde 95’inin yer aldığı iller olarak değerlendirilebilir. 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde etmeyi hedefliyoruz.”

“Biz demokrasiden tarafız”

Oy ve Ötesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Orkun Erbil, derneğin, demokrasiden yana taraf olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesaplarından eğitim tarihlerini duyuracaklarını aktaran Erbil, “Bu süreçte demokrasiden taraf olan herkese katılıp gönüllü olmalarını, Türkiye’deki tüm seçim sandıklarından veri toplamada bize destek olmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

Tutanak verileri resmî sonuçlarla karşılaştırılacak

Oy ve Ötesi Derneği, her seçimde olduğu gibi bu seçimde de seçim yasaklarının sonlanması ve sandık verilerinin paylaşılmaya başlanmasının ilk anından itibaren analize başlayacak. Elde edilen sonuçlar, resmî verilerle karşılaştırılacak ve siyasi partilerle paylaşılacak. Oy ve Ötesi gönüllüsü hukuk uzmanları, hem seçim sırasında gönüllü sandık müşahitlerine ve bina görevlilerine sahada eşlik edecek, hem de vatandaşların hukuki süreçlere dair bilgi alabilmesi adına, derneğin kurduğu çağrı merkezi üzerinden hukuki destek sunacak.

“Geleceğin umudu üzerine bir seçim”

Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver ise seçimlerin ve seçimlere katılımın önemine dair şunları söyledi:

“Seçmenler gelecek için oy verirler. Kendi hayatları için oy verirler. Dolayısıyla geçmişin sorunları üzerinden değil, geleceğin umudu üzerinden yapılacak kampanyalar bu dönem yine büyük ivme kazanacak. Seçmenlere onların hayatlarını önemsediğini, yaşam şekillerine saygı duyduğunu, kentinin içerisinde bulunduğu sorunlara sadece hâkim olduğunu değil, bu sorunları çözebilecek kudrette olduğuna ilişkin bir umut yaratan ve iletişimin bu denli çeşitlendiği ve kişiselleştiği bir çağda kendini farklılaştırabilen parti ve adaylar bu seçimlerde de bayrağı göğüsleyecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.