Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (4 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

TÜİK’in aylık enflasyonu ENAG’ı geçti. TÜİK’e göre şubatta aylık enflasyon yüzde 4,53 ve yıllık enflasyon yüzde 67,07 oldu. ENAG ise şubat ayı enflasyonunu yüzde 4,32 olarak açıkladı.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı adayı Murat Kurum, seçim vaatlerini sıralarken Çekmeköy-Sancaktepe-Sultanbeyli Metro Hattı’nı yapacaklarını da söyledi. Kurum’un bu söylemlerinin ardından İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Murat Ongun, bu hattın açılışının 16 Mart Cumartesi günü olduğunu ve Kurum’un da açılışa davet edildiğini söyledi. İBB’ye bağlı Metro İstanbul’un sitesinde de M5 Üsküdar-Çekmeköy Metro Hattı’nın, Sancaktepe-Sultanbeyli-Kurtköy’e kadar uzanan kısmının mart ayında İBB tarafından açılacağı bilgisi yer alıyor.

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, partililerin motivasyonunu düşürmek için bazı belediye başkan adaylarının çekildiği iddialarının öne sürüldüğünü dile getirdi, “Yeniden Refah Partisi’nin tarihi bir seçim başarısına ulaşması asla engellenemeyecektir” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu kural tanımazlık, bu milleti hiçe sayma, yok sayma, aymazlığının biteceği tarihtir, 31 Mart” dedi. Yerel seçimlerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen İmamoğlu, “Biz bıkmayız. Hukuk tanımayanlarla, kamu arazilerini işgal edenlerle mücadelenin her zaman en ön safında olduk. Hiç yılmadık, yılmayız” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kırklareli- Lüleburgaz’da konuştu. Emekliye bayram ikramiyesinin üç bin lira olmasının ardından 2018’de verilen bin liralık emekli ikramiyesini hatırlatarak, “2018’in bin lirası 22 kilo kıyma alıyordu. Bugünün 3 bin lirası sadece 6 kilo kıyma alıyor. Emeklinin sofrasından, emeklinin kursağından 18 kilo kıymayı çaldılar” dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun verilerine göre, şubat ayında en az 36 kadın öldürüldü, 17 kadın şüpheli şekilde öldü.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) New York Times ve Siena College tarafından yapılan son ankete göre, ülkedeki seçmenlerin yüzde 73’ü Başkan Joe Biden’ın etkili bir başkan olmak için çok yaşlı olduğu görüşünde. Anket sonuçları, 81 yaşındaki Biden’ın zihinsel yeterliliğine ilişkin endişelerin yayıldığını gösteriyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.