Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şehir Hepimizin (369) | Yerel yönetimler için bir kılavuz: İstanbul Çocuklara Soruyor projesi

Yerel seçimler, yerel sorunların, kentte yaşayanların ihtiyaç ve taleplerinin görünür kılınması için önemli bir fırsat sunuyor. Çocuklar, karar alma süreçlerinde kentin en az dikkate alınan, en az kulak verilen bileşenlerinden biri. Bu programda İstanbul’da “İstanbul Çocuklara Soruyor” başlığı altında gerçekleştirilen güncel ve kapsamlı bir projenin çıktıları üzerinde konuşuldu.


Çocukların öncelikli gündemi nedir, kendi bakış açıları ile tanımladıkları sorunlar ve çözüm önerileri neler? Gerçek bir çocuk katılımcılığı modeli olarak bulguları ile yerel yönetimler için bir “kılavuz” niteliğindeki çalışmayı, Gürhan Ertür projeyi gerçekleştiren İnformel Eğitim-çocukistanbul’un yöneticileri Sibel Çetingöz ve Erdoğan Kahyaoğlu ile birlikte değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.