Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurum’un “Kent Lokantaları” eleştirisine İmamoğlu’ndan yanıt: “Milletin fakirliği senin alay konun değil, insanlar spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor?”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB Başkanı adayı Murat Kurum’un İBB’nin 8 kilometre metro açtığına dair iddiasına tepki gösterdi. “Biz 5 yılda tam 65 kilometre metro yaptık” diyen İmamoğlu, “Bu işin içinde emek hırsızlığı var. Kendilerini nimetten zannediyorlar. Böyle saygısız siyaset olmaz” dedi. İmamoğlu, Kurum’un “Kent Lokantaları” hakkında “Bunu sanki bir marifetmiş gibi anlatıp milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık,” demesini de “Bu millet spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor? Bu utanmazlığın hesabını vereceksin. Milletin fakirliği senin alay konun değil kardeşim 16 milyondan özür dileyene kadar bunu sana hatırlatacağım” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Ekrem İmamoğlu, Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni‘nde açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, beş yıldır açtıkları metroların sayısının 25 yılda açılan metrolarla kıyaslanmasının doğru bulmadığını vurgulayarak, “25 yılda 125 kilometre yol yapanlar, ama yıllarca çok büyük bir iş yapmış gibi bunu anlatırlar. Karşılaştırma imkanı olmadığı için kendi kendilerini biraz da metro şampiyonu ilan ederler. 2019’da er meydanına biz çıktık, biraz işler değişti. Biz metro yaptıkça biraz da onların gerçek fotoğrafı ortaya çıkmaya başladı. Biz beş yılda tam 65 kilometre metro yaptık. Yani bizden önce 25 yılda yapılan metronun yarısından fazla metroyu sadece beş yılda yaptık. Bu çok değerli başarıdır” dedi.

İmamoğlu’ndan Murat Kurum’a: “Ben bu akla şaşıyorum”

AKP’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un “İBB, 8 km metro yaptı” iddiasına da göndermede bulunan İmamoğlu, “Bu adım sayan arkadaş, tarihe geçti. Bir şey diyeceğim, diyemiyorum. Ciddi bir tarafı daha var. Bu işin içinde emek hırsızlığı var. Böyle saygısız siyaset olmaz” diye konuştu.

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Kameralar önünde sekiz adım atarak beş yılda yaptığımız 65 kilometreyi sekiz kilometre gibi gösterebileceğini zanneden bu akla şaşıyorum. Bu emek gösteren insanlara, firmalara zerre saygısı yok. Allah akıl versin. Bunlar kendilerini nimetten zannediyorlar. Vatandaşı aldatabileceğini zannediyorlar.”

“Hâlâ iftiralar atıyorlar”

Yaklaşan yerel seçimlere dair de mesaj veren İmamoğlu, “Bunların akıllanmaya niyeti yok. Hâlâ iftiralar atıyorlar. 31 Mart vatandaşı kandırmayı marifet sayanlara hep birlikte ders verme günüdür” dedi.

“Erdoğan’ın son seçim dediği ayrıştırmaya son deme seçimidir”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart seçimlerine ilişkin “Benim için bu son seçimdir” mesajına da gönderme yapan İBB Başkanı, “Bu seçim, kutuplaştırmaya son deme seçimi, insanları ayrıştırmaya son deme seçimidir. Bu seçim, önce insan, insanı insan olduğu için sevmeye başlama seçimidir” dedi.

İmamoğlu’ndan Kurum’a: “Milletine nasıl bu kadar yabancılaşır bir belediye başkan adayı?”

İmamoğlu, metro hattı yapım çalışmaları töreninden sonra, Esenyurt Proje Lansmanı’nda açıklamalarda bulundu.

Kurum’un Kent Lokantaları hakkındaki sözlerine tepki gösteren İmamoğlu, “O kadar ağırıma gitti ki. Uyuyamadım, canım sıkıldı. Benim yaptığım bu hizmeti eleştirdiği için ağırıma gitmedi, milyonlarca insanın çektiği geçim sıkıntısının bir belediye başkan adayı nasıl hissedemez diye ağırıma gitti. Bir de gelmiş İstanbul’a aday olacak, işine bak sen” dedi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: “Milletine nasıl bu kadar yabancılaşır bir belediye başkan adayı, emeklilerin, öğrencilerin, akademisyenlerin, işçilerin bu soğukta neden dört kap yemek sırası beklediğini anlayamaması ağırıma gitti. Bir yanıyla da halktan uzaklaşmasını garipsedim ama en baştaki uzaklaşmış zaten.”

“İnşallah 31 Mart’ı çıkarırsın, ben endişeliyim”

“Bu şehirde, bu memlekette herkesi fakirleştirdiniz” diyen İmamoğlu, “Orta direkmiş, yok ettiniz. Bir bakanı ‘Uçuracağız ekonomiyi’ demişti. Evet, doğru. Uçurumdan aşağıya uçurdunuz bizi. Öbürü de ‘Gözümüzün ışıltısınız görüyor musunuz?’ demişti. Ne kendi kaldı ne gözünün ışıltısını görebildik. Karşımızdaki geçim sıkıntısı çeken İstanbullulara ‘Ekmek bulamıyorsanız pasta yiyin’ diyecek kadar vicdan yoksunu bir adaydır kardeşim” diye sitem etti.

“Millet spor olsun diye mi o kuyruğa giriyor”

“Bu kent lokantalarını neden açtık? Yarattığınız ekonomik buhran ve hayat pahalılığı milleti nasıl perişan etmiş bir düşünün. Milleti perişan ettiği için açtık. Sizin açtığınız yaraya ufacık bir derman olalım diye açtık. 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu millet spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor? 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu utanmazlığın hesabını vereceksin. Milletin fakirliği senin alay konun değil kardeşim 16 milyondan özür dileyene kadar bunu sana hatırlatacağım.”

İmamoğlu, Kurum’a yönelik “İnşallah 31 Mart’ı çıkarırsın, ben endişeliyim” dedi ve ekledi: “Utanmazlık bu, başka bir şey değil. Utanma duygusu da yok, yüzleri de kızarmıyor. Bu utanmazlığın hesabını vereceksin. Milletin fakirliği senin alay konun değil. 16 milyondan özür dileyene kadar bunu sana hatırlayacağım. Benden değil, milletten özür dileyecek” dedi.

Kurum, İmamoğlu’nun istifasını istedi

Murat Kurum’un “Bırakın 5 yıllık yeni bir dönemde kendisini İstanbul’da görmeyi şu an görevinden istifa etmesini bekliyoruz” sözlerine de yanıt veren İmamoğlu, şunları kaydetti:

“Sen Gümüşhane’de definecilere izin vererek 12 bin yıllık gölü yok ettirdin ya! TOKİ mağdurları her gün bir yerde gösteri yapıyor. Daha İliç’te 9 vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılamadı. 50 defa istifa etmen gerekirken… Acaba istifa etmesine gerek bırakmadan Ekrem’e karşı bunu aday yapalım da kestirmeden bunu yollayalım mı dediler, onu düşünmüyor değilim.”

Murat Kurum, kent lokantaları hakkında ne dedi?

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum, İBB’nin Kent Lokantaları hakkında şunları söyledi:

“İstanbul’daki o korkuyu ve güvensizliği giderecek ve İstanbul’da yeniden huzuru yeniden getireceğiz. Şu anda kent lokantasını bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Değerli arkadaşlar iki gece de İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk.”

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: “Bir kişi çıktı, ‘ben ekonomistim’ dedi. Ekonominin kurallarını altüst etti”

İmamoğlu, Yenidoğan-Sancaktepe-Finans Merkezi-Söğütlüçeşme Metro Hattı’nın Yapım Çalışmalarına Başlama Töreni ve Esenyurt Proje Lansmanı’ndan sonra CHP Başakşehir Belediye Başkan adayı Mesut Öksüz ile birlikte Güvercintepe Meydanı’nda halkla buluştu.

“İnsanlarımızla yeni bir tarih yazıyoruz” diyen İmamoğlu, “Hiç kimse ben bu topluma, bu şehre, bu ülkeye tek başına hükmederim, ‘Ben ne dersem o olur’ diyemeyecek. Bütün o antidemokratik ruhu, hep beraber tarihe gömeceğiz” diye konuştu.

Son altı-yedi yıldır ülkenin en büyük sorununun yoksulluk olduğunu vurgulayan İmamoğlu, “Peki bu ülkenin ekonomisi, bu ülkenin sorunları bu kadar ağır olur muydu? Bakın olmazdı. Ama bir kişi çıktı, ‘Ben ekonomistim’ dedi. Ekonominin kurallarını altüst etti. Hatırlayın, suçu faize, sonucu enflasyona bağladı, yeni bir kural yazmaya kalktı. Bu yazmaya çalıştığı kural, hepimizin başına dert oldu. İşi bilmez ekonomi bakanlarını göreve getirdi. Liyakat aramadı. Aradığı şey şuydu: ‘Ben ne dersem onu yapsın.’ Oraya işi bilen biri gelse, onun dediğini yapmayacaktı” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.