Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (11 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan, katledilişinin 10’ncu yılında mezarı başında anıldı. Elvan ailesi, Berkin’in mezarının başında yaptığı açıklamada, “Artık kokusu sadece burnumuzda tütüyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul’da aynı programda buluştu. Özel kent lokantaların önünde oluşan kuyruktan iktidarı sorumlu tuttu. İmamoğlu da kentin kaynaklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınlarına aktarıldığını öne sürerek “Kızının, oğlunun, damadının siyaset mecralarında işi ne? Gitsin evine, işine, gücüne baksın. Yahu, siyaset meslek mi?” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin İBB adayı Murat Kurum arasında başlayan “Kent Lokantası” polemiği sürüyor. Kurum, “İki gecede İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk” dedi. İmamoğlu da Kurum’a “Bu millet spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor? 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu utanmazlığın hesabını vereceksin” diye karşılık verdi. Peki, İBB şu ana kadar kaç Kent Lokantası açtı, lokantalar kaç kişiye hizmet verdi, lokantada günlük menü kaç TL?

Zonguldak-Karadeniz Ereğli’de önceki dönemlerde belediye başkanlığı yapan ancak daha sonra hakkında açılan çete davası nedeniyle siyasi yasaklı olan Murat Sesli’nin aynı isimdeki kuzeni, İYİ Parti’den belediye başkan adayı ilan edildi.

Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in babası Musa Ateş hayatını kaybetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.