Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kurum’un beğenmediği, İmamoğlu’nun “Millet spor olsun diye mi sıraya giriyor?” dediği Kent Lokantaları neden gündemde?

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AKP’nin İBB adayı Murat Kurum arasında başlayan “Kent Lokantası” polemiği sürüyor. Kurum, “İki gecede İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk” dedi. İmamoğlu da Kurum’a “Bu millet spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor? 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu utanmazlığın hesabını vereceksin” diye karşılık verdi. Peki, İBB şu ana kadar kaç Kent Lokantası açtı, lokantalar kaç kişiye hizmet verdi, lokantada günlük menü kaç TL?

Editör: Cenk Narin

AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un “Şu anda Kent Lokantası’nı bir proje olarak bu İstanbul’a sunmak çok büyük bir projeymiş gibi de bahsetmek, bizi hayretlere düşürüyor. Değerli arkadaşlar iki gecede İstanbul’un 39 ilçesinde lokanta sosyal tesisi açarız. Bunu sanki bir işmiş gibi, marifetmiş gibi anlatıp, yarım çay bardağı su, süt verip bunu bir hizmet gibi milleti kandırmaya yönelik söylemlerden artık biz sıkıldık, yorulduk” söyleriyle başlayan Kent Lokantası tartışması sürüyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün (10 Mart) İstanbul-Esenyurt’ta Kurum’un sözlerine cevap verdi, “O kadar ağırıma gitti ki. Uyuyamadım, canım sıkıldı. Benim yaptığım bu hizmeti eleştirdiği için ağırıma gitmedi, ‘Milyonlarca insanın çektiği geçim sıkıntısının bir belediye başkan adayı nasıl hissedemez?’ diye ağırıma gitti” dedi.

İmamoğlu, lokantaların açılma sebebinin iktidarın yarattığı ekonomik buhran olduğunu söyledi, “Sizin açtığınız yaraya ufacık bir derman olalım diye açtık. 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu millet spor olsun diye mi orada kuyruğa giriyor? 2 milyon 800 bin vatandaşımız 11 şubede bu hizmetten faydalandı. Bu utanmazlığın hesabını vereceksin” diye konuştu.

İlk Kent Lokantası ne zaman açıldı?

İBB, ilk Kent Lokantası’nı 17 Haziran 2022’de Çapa’da açtı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Kent Lokantası’nın tabldot usulü hizmet vereceği açıklandı.

İmamoğlu ilk lokantanın açılışında “Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz, geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz. Ailelerimiz böyle bir sorunu ve sıkıntıyı yaşamasın istiyoruz. Bütün bunların temel çözümü, ülkenin iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmasıyla mümkün” dedi.

Servise sunulacak yemeklerin İBB’nin sosyal tesislerinde hijyen kurallarına göre üretildiğini belirten İmamoğlu, “Burada temel amacımız; gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak, çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz” diye konuştu.

Lokanta önündeki kuyruklar gündem oldu

Kent Lokantalarıyla dar gelirli vatandaşların dışarıda yemek yeme ihtiyacına cevap vermek amaçlanıyor. Geçtiğimiz aylarda da farklı yerlerdeki Kent Lokantalarının önündeki kuyruklar medyada gündem oldu.

11 Kent Lokantası hizmet veriyor

İBB, 17 Haziran 2022’den bu yana 11 bölgede Kent Lokantası açtı. Açılan lokantalarda çalışanların ise tamamı kadınlardan oluşuyor. Şu anda Avcılar, Bağcılar, Çapa, Hisarüstü, Pendik, Sultanahmet, Sultanbeyli, Sultangazi, Ümraniye ve Üsküdar’da açılan Kent Lokantaları halka hizmet veriyor.

Kent Lokantaları, Ramazan ile beraber hafta içi 12.00-20.00 arasında hizmet verecek. Cumartesi günleri 12.00-17.00 arasında çalışacak lokantalar, pazar günleri ise kapalı olacak.

İmamoğlu’nun açıklamalarına göre İBB’nin açtığı lokantalar şu ana kadar 2 milyon 800 bin kişiye hizmet verdi. 11 lokantada şu anda günün menüsü, meşrubat, su ve tatlı 40 TL’den vatandaşlara sunuluyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.