Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da bir ilk: İBB Kent Lokantası açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bugün (17 Haziran) Fatih’in Çapa semtinde “gençlerin güvenilir, hijyenik ve ucuz gıdaya erişimini sağlamak” için ilk Kent Lokantası’nı açtı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ilk Kent Lokantası’nı bugün (17 Haziran) Çapa’da hizmete soktu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaatlerinden biri olan Kent Lokantası’nın tabldot usulü hizmet vereceği açıklandı. Fatih’e bağlı Çapa semtindeki Kent Lokantası, 10 kişiye istihdam sağlarken istihdam edilenlerin tamamı kadınlardan oluştu. 12.00-20.00 arası hizmet veren lokantada günün menüsünün fiyatı 29 lira olarak belirlendi. Menüye su, çorba, güveç ve haydari dahil edildi.

Personelin tamamı kadınlardan oluşuyor

Etkinliğe katılan İmamoğlu, Kent Lokantaları’nda çalışacak personelin tamamının kadınlardan oluşacağını vurguladı. İmamoğlu, “Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz, geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz. Ailelerimiz böyle bir sorunu ve sıkıntıyı yaşamasın istiyoruz. Bütün bunların temel çözümü, ülkenin iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmasıyla mümkün” dedi.

Servise sunulacak yemeklerin İBB’nin sosyal tesislerinde hijyen kurallarına göre üretildiğini belirten İmamoğlu, “Burada temel amacımız; gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak, çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz” diye konuştu.

İkinci Kent Lokantası Bağcılar’da açılacak

Şehirdeki ikinci Kent Lokantası’nın Bağcılar’da açılacağını dile getiren İmamoğlu, “Her şeyi toparlandı. Şu anda çalışanıyla ilgili süreçler tamamlanmak üzere. Orada da kadın çalışanlarımız olacak. Ve ondan sonra Bağcılar şubesini de açacağız” açıklamasında bulundu.

İmamoğlu, Kent Lokantaları’nın açılmasının haksız rekabet yaratacağı ve esnafın bu durumundan olumsuz etkileneceği yönündeki eleştirileri ise şöyle yanıtladı: “Hayır; öyle bir sorun yok çünkü neticede burayı tercih edecek olan insanlar, bizim insanımız. Ben, lokantacılık yaptım. Onun kısmeti ve ekmeği başkadır; böyle yerlerin kısmeti ve ekmeği başkadır.”

Kent Lokantası binası önceden Sıcak Yuva Vakfı’na tahsis edilmişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2004 yılında kurduğu Sıcak Yuva Vakfı’na tahsis edilen binayı geri alan İBB, aynı binayı Kent Lokantası’na dönüştürdü.

İmamoğlu, vakıfların kullanımındaki alanların dönüştürülmesine ilişkin şunları söyledi: “Biz, kamu yararına olan bütün işlere talibiz. Kimiz biz? 16 milyonun sahibi olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi. Vakıf deyince, bütün vakıfları zan altında asla bırakma niyetinde değilim. Ama ne yazık ki toplum tarafından güven duyulmayan, bir aileyi, salt başka kavramları, siyaseti, politikayı hatırlatan ve de özellikle de bundan da geri durmayan. Yani öyle vakıflar var ki bugün siyasi parti adına ya da iktidar adına en derin mesajları vermekten geri durmayan vakıflar var. Onların faaliyetlerini, gitsinler kendi imkanlarıyla yapsınlar. Ama burası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet noktası. 16 milyon insana ait.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.