Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rocket League Championship Series başlıyor: Kopenhag yolcusu kalmasın

RLCS yeni sezonuyla geri döndü. Bu sezonun ilk Major turnuvası Kopenhag’da yapılacak ve katılan takımlar da bölgesel elemeler sonucunda belli oldu. Elemelere katılan takımlar ile diğer detayları sizler için Medyascope Spor Servisi’nden Öner Tavtay yazdı.

Rocket League Championship Series başlıyor: Kopenhag yolcusu kalmasın

Rocket League uzun bir sessizliğin ardından harika döndü. RLCS Finalleri sonrası aylardır mahrum kaldığımız ve sansasyonel transferler ile yeni dahil olan organizasyonların heyecanı ile yetindiğimiz RLCS yeni bir sistemle karşımızda. 2024 takviminde sadece 2 Major olacağı açıklandı. Her Major bileti için de takımların 3 tane Open Qualifier’da (Açık Elemeler) toplandığı puanlar sonucu oluşan puan durumuyla rekabet edeceği söylendi. Avrupa ve Kuzey Amerika’dan dörder takım, Güney Amerika, Okyanusya ile Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgelerinden ikişer takım, Asya-Pasifik ve Sahra Altı Afrika bölgelerinden birer takım Major için kontenjana sahip oldu.

Elemeler Sonrası Puan Durumu Görseli

İlk Elemeler sonrası Major’a katılacak takımlar belli oldu. Bazı sürpriz takımlar görsek de aşağı yukarı pek çok kişinin tahminleri tuttu diyebiliriz. Özellikle Karmine Corp, G2 Stride, Gen.G Mobile, Team Falcons, Furia, PWR ve Elevate bölgelerinde dominasyon kurmayı başardı. Üç Elemeyi de kazanan Avrupa’dan Karmine Corp, Ortadoğu/Kuzey Afrika (MENA)’dan Team Falcons ve Okyanusya’dan PWR takımları oldu. Major’a katılamayarak hayal kırıklığı yaratan takımlara da değinmek gerekiyor. Avrupa’dan Oxygen Esports ve Moist Esports beklentilerin altında kaldı. Amerika’dan ise Dignitas, M80,Spacestation Gaming ve NRG hayal kırıklığı yarattı.

Karmine Corp 3 ayrı Elemeyi de kazanarak Avrupa’yı domine etti.

İlk 2 Elemeyi kazanan G2 Stride, 3. Eleme Finalinde Gen.G Mobile Racing’e kaybetti.

Eğer unuttuysanız işte 3. Eleme Finalini kazanan takım böyle görünüyor.

Rocket League’e yeni giren OG, kötü başladıkları elemelerden Major biletiyle çıkarak küllerinden doğdu.

Veteran oyunculardan kurulu GentleM8 Alpine takımı da Major biletini kaptı.

MENA Bölgesinin yeni kralı Team Falcons oldu.

Furia Esports da muhteşem geri dönüşüyle Major biletini kapmayı başardı.

PWR bir tane bile seri kaybetmeden üç elemeyi birden kazanarak muhteşem bir başarıya imza attı.

Elevate, bölgesinin güçlü ekibi Gaimin Gladiators’ı geride bırakarak Major biletini kaptı.

Limitless da bölgesini domine ederek tek Major biletini alan takım oldu.

İşin tahmin kısmına gelecek olursak bu Major’ın Avrupa ve Kuzey Amerika arasında geçeceği aşikar gibi gözüküyor. Bu takımları en çok zorlayabilecek ekibin ise Team Falcons olduğunu düşünüyorum. Transfer döneminde ezeli rakibi RuleOne’ın iki oyuncusunu kaptıktan sonra bölgeyi silip süpürdüler. Şu anki takımın gerçekten çok güçlü olduğunu ve Major’da ilk 3 sırayı zorlayacağını düşünüyorum. En büyük favorim ise geçen sene şampiyonluk beklediğim ama Zen’in muhteşem serisine takılarak yarı finalde elenen Karmine Corp’tan başkası değil. Bu sezon Vatira’nın etrafına harika bir takım kurmayı başardılar. Eski takım arkadaşı Rise ve Team Liquid’in genç yeteneklerinden Atow’u kadroya kattılar. Bir başka büyük transfer ise geçen sezonun şampiyonu Team Vitality’nin koçu Ferra’yı transfer ettiler. Şu an için Karmine Corp çok güçlü duruyor ve karşısında ne Team BDS, ne de Team Vitality durabildi.

Karmine Corp Görseli

Yazımın burada sonuna gelirken sizlere Kopenhag Major tanıtım videosu ve Kuzey Amerika 3.Elemeler Finalinde G2 Stride’dan Daniel’ın attığı inanılmaz golle veda ediyorum. Major sonrasında tekrar görüşmek üzere!

Yazan: Öner Tavtay

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.