Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İliç’teki maden faciasında 33. gün: Bir arazi aracı bulundu ancak işçilere henüz ulaşılamadı 

Erzincan-İliç’teki Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kaymasının 33. gününde arama-kurtarma çalışmaları sırasında arazi aracı olarak adlandırılan bir pickup bulundu. Madeni işleten Anagold’un yetkililerinin verdiği bilgiye göre ezildiği görülen araçta herhangi bir işçiye ulaşılamadı. Kayıp Kenan Öz ve Ramazan Çimen’in o gün aracı kullandığı tespit edildi.

Erzincan-İliç’te 13 Şubat’ta Çöpler Altın Madeni’nde siyanürlü toprağın kaymasının üzerinden 33 gün geçti. Toprak altındaki dokuz işçiye ise henüz ulaşılamadı. Bölgede kimyasal içerikli yığının taşınması işlemi ve arama-kurtarma faaliyetleri devam ediyor, olayla ilgili sorumlular hakkındaki soruşturma da sürüyor.

Anagold yetkililerinden alınan bilgiye göre alanda “pickup” olarak adlandırılan bir arazi aracı bulundu ama herhangi bir işçiye henüz ulaşılamadı. 

Edinilen bilgiye göre alanda AFAD dışında Anagold Madencilik arama-kurtarma ekibi de alanda görev yapıyor. Şirketin görevlilerinden bir personel, saat 13.15 civarında aracın yerini tespit etti. Sabırlı Deresi mevkiinde tespit edilen alanda çalışma yoğunlaştırıldı. Bulunan aracın o gün aracı kullandıklarını bilinen Kenan Öz ve Ramazan Çimen’in bindiği araç olduğu tespit edildi ancak çalışanlar aracın içinde bulunamadı. Savcılık incelemesi de devam ediyor.

Arama çalışmaları sürerken bölgede Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bünyesinde en az 2 bin 680 personel, 802 araç ve iş makinası, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, yedi drone, georadar, jeoradar aktif olarak görev yapıyor.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.