Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul’da bakanlar da sahaya indi

Yerel seçime iki haftadan az bir süre kaldı. Yarışın kıran kırana geçtiği İstanbul’da AK Parti’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un yanı sıra bakanlar da sahalara indi. Hem Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki hem de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar İstanbul’da açılışlar yaptı. Özhaseki’nin gündeminde “depreme hazırlık”, Bayraktar’ın gündeminde ise maden aramaları vardı. Bayraktar, “2024 yılını inşallah ‘keşif yılı’ olarak ilan edeceğiz” dedi.

Anketler mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti’nin İBB adayı Murat Kurum’u başa baş gösterirken, İstanbul’da seçim sahası iyice kızıştı. İmamoğlu son günlerde doğrudan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alırken, Murat Kurum ise kent lokantaları gibi spesifik konular haricinde rakibiyle doğrudan münazaraya girmemeye gayret gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul’da büyük miting yapıp yapmayacağı henüz belli olmazken, bakanlar da sahaya inmeye başladı. Mehmet Özhaseki ve Alparslan Bayraktar, İstanbul’da aynı gün Ümraniye ve Pendik’te farklı programlar düzenledi.

Özhaseki “deprem” dedi, Bayraktar ise “keşif yılı”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul’un depreme hazırlanmasının önemini vurgulayarak, evlerin dayanıklı hale getirilmesi gerektiğini söyledi. Özhaseki, ayrıca İstanbul’un kentsel dönüşümü için ayrılan paranın iki katının algı için harcandığını belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz’de en az 3 arama kuyusu daha kazacaklarını belirterek “Bu sene, 2024 yılını inşallah keşif yılı olarak ilan edeceğiz. Gelebilecek keşiflerle Türkiye’nin enerjideki doğal gazdaki dışa bağımlılığını düşüreceğiz.” dedi.

Coğrafyanın kader olduğunu, Türkiye’nin bin yıldır yaşadığı gibi bundan sonra da yaşamaya daha güçlü bir şekilde devam edeceğini ifade eden Bayraktar, “Enerjide dışa bağımlılık kader değildir” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.