Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner: “Sokağa çıktığımda kimse genç olduğum için ‘Yapamaz’ demedi”

CHP Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner gazetecilerle bir araya geldi. Güner, Özgür Özel’e yakın olduğu için aday gösterildiği eleştirilerine, “Genel başkana yakınlığım ailevi ya da ticari değil” dedi. Güner, genç olduğu için gelen eleştirilere ise “Bunu siyasetin profesyonelleri konuşuyor. Sokağa çıktığımda kimse genç olduğum için ‘Yapamaz’ demedi” yanıtını verdi. 

Çankaya Belediye Başkan adayı Hüseyin Can Güner, gazetecilerle iftarda bir araya geldi. Güner, projelerini anlattı, gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Güner CHP’nin adaylığını geç açıklamasıyla ilgili soruyu cevapladı:

“Çankaya göz önünde, özel bir yer olduğu için kamuoyunda daha fazla tartışılmasına sebebiyet verebiliyor ama bunun bana getirdiği özel bir dezavantaj olduğunu düşünmüyorum. Sürece adapte olma, projelerimizi yurttaşa aktarma noktasında belki bir ay önce inseniz daha çok insana ulaşıyorsunuz. Vaktimizi kısıtlamış oldu ama Çankaya’da bunun ciddi bir sorununu görmedim.”

“Genel başkana yakınlığım ailevi ya da ticari değil”

Genel başkana yakınlığı nedeniyle aday gösterildiği tartışmalarına Güner, yıllardır CHP’nin Çankaya örgütünde, çeşitli kademelerde görev yapan bir isim olduğu yanıtını verdi:

 “Ben bu partide görev yapan pek çok MYK üyesi, milletvekili, il başkanına yakın bir ismim. Biz çünkü bir aileyiz her şeyden önce. Elbette benim Genel Başkanımızla siyaseten de bir birlikteliğim söz konusu. Geçmişten bugüne olan, bundan sonra da sürecek bir yol arkadaşlığı. Benim yakınlığım, ailevi ya da ticari bir ilişkiden dolayı siyaset dışında bir ismin Çankaya’da aday yapılması değil.”

“Sokağa çıktığımda kimse genç olduğum için ‘Yapamaz’ demedi”

“Hüseyin Can Güner Çankaya’da seçilir ama oylar düşer”, “Genç bir aday olmamalıydı” gibi bir söylem ve kaygının olduğunun belirtilmesi üzerine Güner, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel ve ekibinin yeni kadroları savunduğunu söyledi. Daha çok genç ve kadın adayın olacağının sözünün verildiğini hatırlattı. “Bunun ilk sınavı da yerel seçimlerdi” diyen Güner, şöyle devam etti:

“Bunlar benim için bir dezavantaj değil, aksine kendi politikalarımı uygulama, daha etkin şekilde burada yöneticilik yapma konusunda da bana bir alan açmış olabilir. ‘Gençler yapamaz, tecrübeleri yok’ sözüne gelince ise bunun zorluğunu yaşadığımız yer profesyonel alan. Siyasetin profesyonelleriyle birlikte olduğumuzda bu konular konuşuluyor ama sokağa çıktığımız ilk günden bu yana bana genç olduğum için olumsuz gözle bakan bir tek kişi görmedim. Hiç kimse de ‘Yapabilir misin, yapamaz mısın’ demedi. Aksine herkes ‘Ne güzel keşke hep böyle gençler görev alsa, size güveniyoruz’ dedi.”

“İttifakla aldığımız oyu ittifaksız almayı planlıyoruz”

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya adayı İrfan Değirmenci’nin sol görüşten seçmenin oylarını almasıyla CHP’nin oyunu bölüp bölmeyeceği yönündeki soruyu ise Güner, “Diğer partilerin adayları konusunda bir değerlendirme yapmayı çok doğru bulmuyorum. Bizim açımızdan Çankaya’da sorunlu bir durum zaten görünmüyor. Geçmiş dönem ittifakla aldığımız oyu biz bu dönem ittifaksız olarak almayı planlıyoruz. Tüm yurttaşlarımızdan AK Partilisi, MHP’lisi, İYİ Partilisi, DEM’lisi, TİP’lisi, TKP’lisi hangi siyasi görüşten olursa olsun oy istiyoruz” diye yanıtladı.

Çankaya için projeleri neler?

Projeleri hakkında bilgi veren Güner, İstanbul’daki “Halk Lokantaları”nın Çankaya’da da açılması ve yaygınlaştırılması için çok sayıda talep aldıklarını söyledi. Güner, “Halk Lokantaları konusunda hızlıca adım atacağız, ilk hayata geçireceğimiz uygulama bu olacak” dedi. 

Emeklilerden de çok sayıda talep aldıklarını söyleyen Güner, “Çankaya Emekliler Kampüsü”nü açacaklarını belirterek, emeklilerin sosyalleşebileceği alanlar yaratılacağının altını çizdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.