Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş: “Kamu yöneticileri malvarlığını açıklamalı, yolsuzluk ve israf bu şekilde ortadan kalkar”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus 100. Yıl Meydanı’nın açılışını yaptı. Malvarlığına yönelik “spekülasyon” yapıldığını söyleyen Yavaş, Beypazarı’nda belediye başkanlığına başladığı dönemden bu yana banka hesaplarının incelemeye açık olduğunu kaydetti. Yavaş “Kamu yöneticileri göreve başladığıyla bıraktığı zamanki malvarlığını açıklamalıdır. Bu şekilde ancak gelir adaletsizliği, yolsuzluk ve israf ortadan kalkacaktır” diye konuştu. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ulus 100. Yıl Meydanı’nın açılışını yaptı. Açılışa Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ile CHP’nin Mamak Belediye Başkan adayı Veli Gündüz Şahin, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol, milletvekilleri ve yurttaşlar katıldı.

Yavaş ve Şahin’e destek afişleri

Açılışa katılan yurttaşlar, Mansur Yavaş ve Veli Gündüz Şahin’i destekleyen afişler taşıdı. Yurttaşların taşıdığı afişlerde, “Problemleri çözmek senin için Veli Gündüz Şahin”, “Ankara-Mamak Sevdamız Ortak”, “A Takımı’ndan değil Akıl Takımından yanayız”, “25 Yıllık Hasret Veli Gündüz Şahin’le bitiyor”, “Mamak için mucizesin Veli Başkan” yazdığı görüldü. 

“Mansur Yavaş’ın en marka projesi olacak”

Mansur Yavaş şeffaf belediyeciliğin Türkiye’de öncüsü olduklarını belirterek projeyi 165 milyon lira maliyetle tamamladıklarını söyledi. Ulus’ta yaptığı ve yapmak istediği projeleri sıralayan Yavaş turistlerin de bundan sonra Ulus’a geleceğini belirterek, “Mansur Yavaş’ın en marka projelerinden biri Ulus düzenlemesi olacak” dedi. 

“Banka hesaplarım incelemeye açıktır”

AKP’nin Ankara Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un Yavaş’ın Londra’da ev sahibi olduğunu söylemesi ve “Londra’dan ev aldınız mı” diye sorması üzerine yaşanan malvarlığı tartışmasına Yavaş, “spekülasyon” dedi. Yavaş, tüm kamu yöneticilerinin mal beyanı konusunda şeffaf olması gerektiğini söyledi:

“Yaptığımız bütün çalışmalar şeffaftır. Halka hesap vermek bir zorunluluktur. Mal beyanımı ben açıkladım. Rakiplerimiz de açıklamaya başladılar ama bugünkü basına düşen yazıları gördüğünüz zaman bir sürü spekülasyon var. Ben de dün bir televizyon yayınında şunu söyledim: 1999 yılında Beypazarı’nda ilk belediye başkanlığı yaptığımdan bugüne kadar bütün banka hesaplarım incelemeye açıktır. Hiç kimseden sakladığım hiçbir şeyim yoktur. 

“Kamu yöneticileri malvarlığını açıklamalı”

“Kamu yöneticileri böyle olmalıdır. Göreve başladığıyla bıraktığı zamanki malvarlığını açıklamalıdır. Bu sadece Mansur Yavaş için değil, Türkiye’deki görev yapan bütün belediye başkanlarını kapsar. Ancak böyle olduğu takdirde gelir adaletsizliği, fakirliği, yoksulluğu önlemenin imkanı yoktur. Bu şekilde ancak yolsuzluk ve israf ortadan kalkacaktır. Biz de Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bunun öncülüğünü yapmaktan gurur duyuyoruz.”

“15’in üzerinde belediye elde edeceğiz”

Yerel seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde çoğunluğu alma hedefini tekrarlayan Yavaş, “1 Nisan’dan sonra rekor oyla ve elde edebileceğimiz 15’in üzerindeki belediyeyle, Belediye Meclisi’nde çoğunluğu sağlayarak bir dönem daha engellemesiz şekilde size doya doya hizmet etmenin mutluluğunu yaşayacağız” dedi. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.