Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Kanal İstanbul tepkisi: “Nam-ı diğer ‘Beton İstanbul’, bu işi isteyen kişinin en büyük emlak projesi”

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için “Beton İstanbul” benzetmesinde bulunarak, projenin imar alanının beş Esenyurt büyüklüğünde olduğunu söyledi. İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adını geçirmeden “Kanal İstanbul, bu işi isteyen kişinin en büyük emlak projesidir” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Girişim ve Sürdürülebilirliğin Merkezi İstanbul’ Tematik Sunumu’nda konuştu. İstanbulluların Nevroz Bayramı’nı kutlayan İmamoğlu, “Nevruz bu topraklar için çok özel bir bayram, 86 milyon insanımızın adına kendi içimdeki coşkuyu tarif edemem” dedi.

“25 yılın hesabını vermek zorundalar

İmamoğlu, belediye başkanı olduğu yıldan önce kentsel dönüşümün İBB’nin gündeminde olmadığını, kendilerinden önce belediyenin dönüştürdüğü bina sayısının sıfır olduğunu açıkladı. “İstanbul’u risk altındaki diğer kentlerimizi depreme karşı daha dirençli bir hale neden getiremediniz?” diye soran İBB Başkanı, kendilerine kentsel dönüşüm konusunda ders vermeye çalışanların 25 senenin hesabını vermek zorunda olduğunu söyledi.

“Kanal İstanbul bir emlak projesidir

İBB Başkanı, Kanal İstanbul projesine ‘Beton İstanbul’ benzetmesinde bulunarak, projenin altından İstanbul’unda Türkiye’nin de altından kalkamayacağına dikkat çekti. Kanal İstanbul için “Bu işi isteyen kişinin en büyük emlak projesidir” diyen İmamoğlu, projenin imar alanının İstanbul’un beş Esenyurt ilçesi büyüklüğünde olduğunu söyledi.

AKP’nin İBB Başkanı adayı Murat Kurum’un daha önce Kanal İstanbul için “Gündemimizde yok” ifadesini hatırlatan İmamoğlu, “Gündemimizde yok’ diyor, bakanı, il başkanı yalanlıyor. Cumhurbaşkanı umursamıyor. İstanbul’un doğal kaynaklar bakımından en zengin bölgesini imara açıp akılları sıra yine bir yerlere peşkeş çekecekler” dedi.

“İhanet projelerine müsaade etmeyeceğiz

Türkiye’nin her yerinde milyonlarca muhafız olduğunu bildiğini söyleyen İmamoğlu, “Büyük ihanet projelerine müsaade etmeyeceğiz” diyerek Beyoğlu’ndaki Gezi Parkı’nın yeniden İBB’ye geçtiğini hatırlattı: “Her şeye rağmen, bütün baskılara rağmen, geçmişte milyonlarca insanın büyük çaba göstererek korumaya çalıştığı Gezi Parkı’nın tekrar büyükşehre iade edildi.”

Yerel seçimde seçmeni sandığa çağırdı

İBB Başkanı, yerel seçimlere sayılı günler kaldığına dikkat çekerek, seçmene seslendi, sandık güvenliği için “İstanbul Gönüllüleri’ne katılma” çağrısında bulundu: “31 Mart’ta, desteklediğiniz parti neresi olursa olsun, oylarınıza yürekten talibiz. Hazırlıklarımız tamam. Sandıkta kontrolümüz en üst seviyede var. Ama seçim günü, bir fazla kişi daha görev alırsa, gücümüze güç katacak. Biz güçlendikçe, açıkçası güvencemiz daha da artacak. Bütün karanlık oyunlar, daha başlamadan bozulacak.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.