Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mansur Yavaş’tan Turgut Altınok’a: “600 daireyi unutmuş olamaz, yalan söyledi, daha açıklamadığı neler var?”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’nin Ankara adayı Turgut Altınok’un malvarlığı beyanında yer almayan 600 daireye ilişkin “600 daireyi unutmuş olamaz. Kamuoyuna yalan söyledi. Daha açıklamadığı neler var?” diye tepki gösterdi.

AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok’un, malvarlığı beyanında yer almayan 600 dairesi olduğu iddia edilmişti. Altınok, iddiaları yalanlarken, 600 dairenin belgesinin ortaya çıkmasının ardından konu, Mansur Yavaş’a soruldu. 

Yerel seçim çalışmaları için Ankara Eczacı Odası’nı ziyaret eden Yavaş’a “Turgut Altınok’un 600 dairesi olduğu ortaya çıktı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltildi. 

“Bir siyasetçi yalan söyleyemez”

“600 daireyi unutmuş olamaz” diyen Yavaş, konuyu kamuoyunun takdirine bıraktığını belirterek, Altınok’u “gereğini yapmaya” çağırdı:

“Turgut Altınok 600 daireyi unutmuş olamaz. Mal beyanını açıkladı ve bu 600 daire yok. Demek ki saklamak istedi veya kamuoyuna yalan söyledi. Bir siyasetçi yalan söyleyemez. Yalan söylediği ortaya çıkıyorsa mutlaka gereğini yapması lazım. İnsanın aklına hemen şu geliyor: Daha açıklamadığı neler var? Sakladığı bir şey mi var? 

“Şaibe doğacaktır”

“Örneğin banka hesapları, zıynet eşyaları da açıklanmadı. Ben bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum artık bu unutulacak bir şey değil 600 daire. Eğer kamuoyundan bir şey kaçırmıyorsa orada şaibe doğacaktır. Ben gereğini yapmasını istiyorum kendisinin.”

“Madem açıkladınız, tam açıklayın”

Altınok’un Ankara dışındaki malvarlıklarını neden açıklamadığı sorusunun sorulması üzerine Yavaş şu yanıtı verdi:

“Saklamak istemiş heralde. Başka bir anlamı yok. Unutulamaz çünkü 600 daire. Babadan kalmış olabilir. Niye onu da açıklamadı öyle değil mi? Bunların açıklanması lazım. Babadan ne kaldıysa ya da ne gelir elde ediliyorsa banka hesaplarıyla açıklanması lazım ya da hiç açıklamayacaksın. Madem açıkladınız tam açıklayın, tam açıklamadığınız zaman insanın aklına türlü şey gelir. Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.