Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan AKP için seçim çalışmalarına katılan Bakan Yerlikaya’ya: “Yazık, üzülüyorum kendisine”

Mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Başkanı Ali Yerlikaya’nın da AKP için seçim çalışmalarına katılmasını eleştirdi. Yerlikaya’ya üzüldüğünü, kendisinin zor durumda olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ülkeye yaptığı kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti” dedi.

“Yazık, üzülüyorum kendisine”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu 22 Mart Cuma günü Kağıthane’deki Cendere Yaşam Vadisi’nde 1. ve 2. etap gezisini yaptı. Programın ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, bakanların AKP için sahaya inmesini eleştirdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da sahaya inip dükkan dükkan gezmesine üzüldüğünü ifade eden İmamoğlu, “Eskiden biliyorsunuz adalet, içişleri ve ulaştırma bakanları seçimden önce istifa ederlerdi ki orada hak, hukuk çiğnenmesin. Demokrasiye bak, gitti. Kasap dükkânı gezerek oy istiyorsun. Yazık, üzülüyorum kendisine. Zor durumda, Allah yardımcısı olsun” dedi.

Yerlikaya’ya AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından talimat geldiğini söyleyen İmamoğlu, “Yoksa koltuğundan olacak, af isteyecek. Öbürlerine de üzülüyorum. Bugün Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu ülkeye yaptığı kötülüklerden biri kendi yakın çevresindeki yetenekli insanları bile çürütüyor olması. Onları bile yok etti” diye konuştu.

“Bu adama İstanbul mu emanet edilecek?”

Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum’un Kağıthane’de evinin olması da İmamoğlu’na soruldu. İmamoğlu ise Kurum’un malvarlığını incelemediğini, ilgi alanı olmadığını söyledi, “Kendi imza attığı bir kamu projesinde böyle bir malvarlığın elde edilmesi meselesi biraz dikkat çekici, bu yüzden dikkat etmesi gerekir” dedi.

Kurum’a seslenen İmamoğlu, “Lüks konut yapmış ve orada daire sahibi olmuşsa o kendisi onun hesabını versin ama çok kötü uygulamalar var İstanbul’da. Şişli’nin meydanında kaş ile göz arasında geçirdikleri yapılar. Benim masama geldi, hak sahipleri geldi. Biz orada 8 kat olmaz dedik. 8 katı aşağıya düşürün derken adam oraya 80 kat kule dikmeye izin verdi Ankara” dedi ve “Bu adama İstanbul mu emanet edilecek?” diye sordu.

“Beni kötüleyeceğine kendini kötülüyor acemi aday”

Kağıthane’de iktidarın karnesinin kötü olduğunu belirten İmamoğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul depreme hazır değil. 20 senedir bu şehri yönetiyorsunuz, bunun 17 senesinde Türkiye’de iktidarsınız. Hiçbir şey yapamadınız. Beni kötüleyeceğine kendini kötülüyor acemi aday. Mesele bir belediye başkanlık seçimi meselesini aştı. Bir anlayış meselesinin tarihe gömülmesi meselesi. Tarihe gömülürse demokrasi canlanacak, bu ülkede özgürlük yeniden vücut bulacak, hukuk ve adalet yerine gelecek.”

1 Nisan’da seçimin kazanılmasının ardından Türkiye’ye nasıl bir mesaj verilmiş olacağı sorusuna da cevap veren İmamoğlu, “Güçlü ve pırıl pırıl bir mesaj olacak. Baskıya, zulme, kumpasa, yalana ve iftiraya boyun eğilmeyen, gençlerin bile yüzünün daha güçlü bir gülümsemesinin olduğu 1 Nisan yaşayacaksınız” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.