Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Emekli ikramiyeleri yerel seçimlerden sonra yatırılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Vedat Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2-5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını duyurdu. Emekliler 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nden önce seyyanen zam beklerken, ikramiyeler de seçim sonrasına bırakıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üç bin liraya çıkarılan emeklilerin bayram ikramiyesinin 2-5 Nisan tarihleri arasında banka hesaplarına yatırılacağını açıkladı. 10 Nisan’da başlayan Ramazan Bayramı öncesinde emeklilerin alacağı ikramiye, aylık alma gününe göre verilecek.

Erdoğan’ın mitinglerinde zam açıklayacağı beklentisi karşılık bulmadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) görüşmeleri 2 Mart 2024’te tamamlanan “Ceza Muhakemesi Kanunu İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” 12 Mart 2024’te Resmi Gazete’de yayımlandı. Kamuoyunda 8. Yargı Paketi olarak bilinen kanunun 39. maddesiyle emekli bayram ikramiyesi üç bin liraya çıkarıldı. Böylece dini bayramlarda emekliye verilen ve genel seçimlerden önce iki bin liraya çıkarılan bayram ikramiyesi, yerel seçimlerden önce üç bin lira oldu.

İkramiyelerin yanı sıra emeklinin seyyanen zam beklentisi sürüyor. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 23 Mart’ta Ankara’da veya 24 Mart’ta İstanbul’da yaptığı mitingde emekli aylıklarına zammı duyuracağı yönünde beklenti olsa da, Erdoğan’ın konuya ilişkin herhangi bir açıklaması olmadı.

Erdoğan seyyanen zammı reddederken, Bahçeli “Yapılacak” demişti

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat’ta Kütahya mitinginde, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in emekli aylıklarına yedi bin liralık seyyanen zam önerisini “Birileri emeklilere ‘zam’ diyerek tahrik ediyor” sözleriyle reddetti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise 29 Şubat’ta Ankara’da MYK toplantısında emeklilerin zam talebinin haklı olduğunu ve zam yapılacağını söyledi.

İktidar ortaklarının emekli aylıklarına ilişkin farklı yorumları, emekli aylığı için seyyanen artış beklentisi yarattı ama Erdoğan da, Bahçeli de konuyla ilgili yeni bir yorum yapmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.