Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzleyin – Emekliler zam bekliyor | Erdoğan reddetti, Bahçeli “Yapılacak” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan 28 Şubat’ta “10 bin lira yeterli değil ama birileri emeklileri ‘seyyanen zam’ diyerek tahrik ediyor” demişti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 29 Şubat’ta açıklama yaparak “Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır” dedi.

Bahçeli: “Gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 29 Şubat’ta Ankara’da MYK toplantısında emeklilerin zam talebinin haklı olduğunu ve zam yapılacağını açıkladı:

“Emeklilerimizin çağrıları haksız değildir, gerekli iyileştirmeler cömertçe yapılacaktır. Enflasyonla mücadele başarıya ulaşacak. Türkiye öngörülebilir bir ülkedir. Türkiye yatırımcılarına kucak açan, özel mülkiyete saygı duyan, hukukun üstünlüğüne bağlı ve demokratik güvenliği tartışmasız olan bir ülkedir. Türkiye geleceğin parlayan yıldızı ve süper gücüdür.”

Erdoğan’dan emeklinin seyyanen zam beklentisine ret

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan yerel seçim mitingleri kapsamında 28 Şubat’ta Kütahya’da yaptığı konuşmada emeklilerin seyyanen zam beklentisine ilişkin öneriyi “Birileri emeklilere ‘zam’ diyerek tahrik ediyor” sözleriyle reddetmişti:

“En düşüğü 10 bin lira olan emekli maaşı ömrünü kendisinin ve ailesinin geçimi için harcamış vatandaşlarımız için yeterli mi? Elbette değil. Peki emekli maaşlarını arzu ettiğimiz düzeye nasıl yükselteceğiz? Devlet ve millet olarak daha fazla çalışacak, daha çok gelir elde edecek, ortaya çıkan kazançtan da emeklilerimize hak ettikleri parayı vereceğiz.

Erdoğan: “Bütçe yetmiyor”

“Şimdi birileri çıkıyor emekli maaşlarına 7 bin lira, 10 bin lira seyyanen ekleyelim diyerek kendi akıllarınca emeklilerimizi tahrik ediyor. Bakınız bizim ülkemizde halihazırda 16 milyon emeklimiz var. Emekli maaşlarına 7 bin lira eklemek demek bütçeden yaklaşık 1,4 trilyon liralık, 10 bin lira eklemek demek 1,9 trilyon liralık bir kaynağı buraya aktarmak demektir. Mevcut maaşların tutarından söz etmiyorum. Sadece 7 bin lira veya 10 bin lira olarak ifade edilen ek artışın maliyetini anlatıyorum. Yani 2024 yılı boyunca ülkemizde tek çivi çakmasak tüm yatırım bütçesini buraya aktarsak bile bu gideri karşılamaya yetmiyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.