Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: “Hoş geldi sefa geldi”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın pazar günkü İstanbul mitingine ilişkin, “Hoş geldi sefa geldi” dedi. Bakanların İstanbul’da sahaya inmesini değerlendiren İmamoğlu, “Bunların anlayışı ne biliyor musunuz? Ankara’daki ‘sus’ derse, hepsi susar. Ankara’daki ‘konuş’ derse, hepsi konuşur” diye konuştu.

Şile’de konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın 24 Mart’ta İstanbul’da yaptığı mitingi hedef aldı.

Bakanların İstanbul’da sahaya inmesine de değinen İmamoğlu, “Bunların anlayışı ne biliyor musunuz? Ankara’daki ‘sus’ derse, hepsi susar. Ankara’daki ‘konuş’ derse, hepsi konuşur” dedi.

“Bizim belediye başkanlarımız millet ne derse onu yapar” diyen İmamoğlu Erdoğan’ın İstanbul’a gelmesine ilişkin de “Hoş geldi sefa geldi” ifadelerini kullandı.

“Bunların miadı doldu”

İktidara yönelik “Bunların miadı doldu” diyen İmamoğlu şöyle devam etti:

“Sıra nerede? Sıra İstanbul ittifakında. Sıra, artık bizim o büyük güçlü ittifakımızda. 5 yıldır halkçı belediyenin tadını aldık mı? Daha iyisini yapacağız mı? Bursları arttıracağız mı? Kent Lokantalarını arttıracağız mı? Yurtları arttıracağız mı? Kadınlara, 0-4 yaş arası bebeleriyle dolaşmak için daha çok kart vereceğiz mi? Anne doğum desteği vereceğiz mi? Evlilik desteği vereceğiz mi?

Bütün bunları biliyorsunuz. Şimdi emeklilerimize de desteği arttıracağız. Emeklerimizin bu zor anında, onların yanında olacağız. Dar gelirlimizin daha çok desteğini arttıracağız. ‘Mazot desteği için teşekkürler’ diyor. Evet, çiftçimize mazot desteğini de arttıracağız. Fide desteğini de arttıracağız. Çiftçimize verdiğimiz desteği, iki katına çıkaracağız bu dönem, Niçin biliyor musunuz?
Hatırlayın; ne demişti? ‘Kimin parasını kime veriyorsun?’ Dedi mi? Ben ne dedim? ‘Milletin parasını millete veriyorum.’ Vermeye devam edeceğiz.”

“Acemi rakibimizi zayıf görmüşler”

Daha sonra Tuzla’ya giden İmamoğlu, burada da bakanların Kurum’a oy istemek için sahaya çıkmasını eleştirdi, “17 bakanın buraya gelmesinin şöyle bir tarafı var: Demek ki, dersine çalışmayan acemi rakibimizi o kadar zayıf görmüşler ki, ‘Hep beraber toplanalım, gidelim, yardımcı olalım’ demişler. E hoş gelmişler, sefa gelmişler” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı eleştiren İmamoğlu şöyle dedi:

“İsrail’de büyük bir insan kıyımı var. Öyle değil mi? Rusya’da terör saldırısı var. Her yerde terörü kınıyoruz. Öbür tarafta, dış ilişkiler konusunda birçok gündem var, sayın bakan burada, İçişleri Bakanı. Seçimin güvenliğinden sorumlu ama dükkan dükkan oy istiyorsun.”

Yapılanın mertliğe sığmayacağını dile getiren İmamoğlu, “Bu 17 bakan, artı aday, 17+1, artı sayın Cumhurbaşkanı; 17+2. Hep birlikte bunlara misafirperverliğe hazır mıyız? 31 Mart’ta onları misafirperverliğimizle mutlu edeceğiz mi? Onları Tuzla’da, onları İstanbul’da tarihi bir oy farkıyla mutlu edip, Ankara’ya işlerinin başına yollayacağız mı? Ama sonuçta devletimizin başı kendisi, sonuçta onlar da bizim bakanımız. Onları mutlu etmek de bizim boynumuzun borcu. Memnun ederiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.