Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bugün bilmeniz gerekenler (26 Mart 2024)

Medyascope editörleri Türkiye’den dünyaya, günün öne çıkan haberlerini sizler için derledi.

MetroPOLL Araştırma’nın anketine göre mevcut İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un yaklaşık dokuz puan önünde.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Hatimoğulları, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın 31 Mart seçimlerine yönelik olası açıklaması hakkında konuştu, “Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimler için bir protokol imzaladıklarını iddia edildi. Söz konusu iddiaları iki parti de yalanladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yılın ikinci yarısından itibaren enflasyonun düşmeye başlamasıyla ellerinin rahatlayacağını söyledi. “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek verelim dipsiz kuyu misali kaybolup gidiyor” diyen Erdoğan, zamların kalıcı olması için önce enflasyonun kontrol altına alınması gerektiğini söyledi.

ABB Başkanı Mansur Yavaş “temiz, şeffaf ve ahlaklı siyaset için” kızının Londra’daki evini satın almasına ilişkin belgeleri paylaştı. Turgut Altınok’un iddialarına yanıt veren Yavaş, mal sahibi olmanın şaibeli bir durum olmadığına fakat bunu kamuoyuyla paylaşmamanın şaibe yarattığına dikkat çekerek, Altınok’u “hissedar olduğu şirket dahil bütün malvarlığını” açıklamaya davet etti.

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gökhan Zan’ın adaylıktan çekilmesine ilişkin konuştu. “Maalesef Gökhan Zan’ın iddia ettiği gibi değil ortadaki durum” diyen Ahmet Şık, adli bilişim uzmanından gelen 27 sayfalık raporu da açıkladı. Şık, adli bilişim ve siber güvenlik uzmanından gelen 27 sayfalık raporda “Videonun kesintisiz devam ettiği, arka seslerde devamlılık olduğu, herhangi bir atlama olmadığı, sesin hızında beklenmeyen değişiklik veya frekansta dalgalanmalar olmadığı tespit edilmiştir” ifadelerinin yer aldığını söyledi.

Mersin’de yaptığı bir araştırmada görüştüğü bir kişi nedeniyle gözaltına alınan Boğaziçi Üniversitesi akademisyeni Nükhet Sirman’ın adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildiği bildirildi.

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca’nın görev süresi doldu ancak Yargıtay’da beş aday arasında yapılan başkanlık seçimlerinden sonuç çıkmadı. Mevcut başkan Akarca, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez ve Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararına uymayan daire başkanı Muhsin Şentürk son tura kaldı. Dördüncü ve beşinci turda en çok oyu Kerkez alsa da hiçbir adayın salt çoğunluğun oyunu alamaması nedeniyle seçimler tekrarlanacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.