Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İmamoğlu’ndan Kurum’a: “Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim”

İBB Başkanı ve CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İBB Başkan adayı Murat Kurum’un kendisi için kullandığı “Bakanlıkların kapısından içeri bile giremezsin öyle bir liyakat yok. Seni ancak bakanlıkların içinden köfteci olarak alırlar” sözlerine “Köfteci ile ilgili bir sorunu var. Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. 31 Mart’tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak” diye karşılık verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Bakanların sahada AKP adayı Murat Kurum için seçim çalışması yürütmesine tepki gösteren İmamoğlu, “Türkiye Cumhuriyeti devleti ilk defa bu kadar zafiyet içerisinde. Akıllarını başlarına alsınlar işlerine dönsünler, bunun için seçimlerde büyük bir fark kazanmak lazım” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Kurum için sahada çalışmasının da hatırlatılması üzerine İmamoğlu, “İçişleri Bakanı’na bakıyorum. Bir kere her şeyden önce sandık güvenliği İçişleri Bakanı’na ait. Sen seçim propagandası yaparsan bu devlet sana nasıl güvenecek?” diye sordu. Yerlikaya dün akşam (26 Mart) Murat Kurum’la beraber iftar programına katıldı ve Kurum için seçmenden oy istedi.

İmamoğlu’ndan Kurum’a: “31 Mart’tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak”

İmamoğlu, Kurum’un arasındaki “köfteci polemiği” büyüyor. İmamoğlu, Kurum’un kendisi için kullandığı “Bakanlıkların kapısından içeri bile giremezsin öyle bir liyakat yok. Seni ancak bakanlıkların içinden köfteci olarak alırlar” sözlerine karşılık “Belli ki esnafla, esnaf olmakla, köftecilikle ile ilgili bir sorun var. Ben ona bakan olamazsın demedim, köfteci olamazsın dedim. 31 Mart’tan sonra her yediği köftede İstanbul seçimini hatırlayacak” cevabını verdi.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a: “Yakında suçluyu enflasyon ilan ederse şaşırmam”

İmamoğlu’na AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yüksek enflasyon ortamında ne verirsek kaybolup gidiyor” sözleri hatırlatıldı. Açıklamayı değerlendiren İmamoğlu, sözleri “trajikomik” bulduğunu söyledi ve şöyle devam etti: “Yakında sebep sonuç meselesi üzerinden suçluyu enflasyon ilan ederse şaşırmam. Bütün olanların sorumlusu enflasyon diyerek enflasyonu kendisine bir rakip kabul edebilir, onunla kavga etmeye başlayıp bunu birilerine yutturmaya çalışabilir.” İktidarın başarısız bir ekonomi politikası yürüttüğünü belirten İmamoğlu, “Bunun sebebi en az sekiz yıldır çok kötü yönetilen ekonomi politikasıdır” dedi.

İmamoğlu daha sonra Gaziosmanpaşa’ya gitti. Burada halka seslenen İmamoğlu, beş yıldaki metrolara değindi, “Bu kardeşiniz, ekip arkadaşlarıyla beş yılda yaptı; 65 kilometre. Bir gün, bir adımın bir kilometre etmediğini gösterecekler ona ama ne zaman bilmiyorum” dedi.

Seçimlere kısa bir süre kaldığını söyleyen İmamoğlu, “köfteci” benzetmesi üzerinden Kurum’a yüklendi:

“Ben bu seçimi niye seviyorum biliyor musunuz? Seçimde herkese eşitleniyor. Milyarderi de eşit, bakkalı da eşit. Köftecisi de eşit, bakanı da eşit. Bu güzel Türkiye Cumhuriyeti’ne ne kadar minnettar olsak az. Büyük bir minnettarlık borcumuz var. Onu ne yapacağız? Pazar günü, demokrasimizi ve cumhuriyetimizi korumak için, hepimiz, hep birlikte demokrasi bayramı adına oy kullanmaya gideceğiz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.