Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Meral Akşener’den Ekrem İmamoğlu’na: “Saraçhane’ye koşan bir tek biz vardık, hainlik ettiği de biz olduk”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Pazarlıkların en çirkini Ankara’da oldu” dedi. Akşener, Mansur Yavaş’ın CHP Genel Merkezi’nin “ev kölesi” olduğunu söyledi. Ekrem İmamoğlu’nun hapis cezası almasının ardından Saraçhane’ye giden ilk isim olduğunu hatırlatan Akşener, “Ama heyhat, hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk, İYİ Parti oldu” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin düzenlediği Ankara adayları ve milletvekilleriyle Ankara Keçiören’de iftar programına katıldı. İftar öncesi İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu tarafından Akşener’in Türkiye siyasetine ilişkin önemli açıklamalar yapacağı da basın mensuplarına bildirildi.

“Biz her dönemde zorbalığa karşı duranlar olduk” diyen Akşener, 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu‘na hapis cezası verilmesinin ardından Saraçhane’ye gittiğini hatırlattı:

“Saraçhane’ye koşan bir tek biz vardık. Ama heyhat, bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de biz olduk, İYİ Parti oldu.”

“Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuş”

Parti olarak seçimlere bağımsız girme kararı almalarından sonra Antalya, İstanbul, Ankara gibi şehirlerde belediye meclis üyelerinin istifa ettiridildiğini söyleyen Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş‘ın teşkilat mensuplarıyla birlikte çalıştığını söylemesine tepki gösterdi:

“Mansur Yavaş, geçenlerde çıktığı televizyon programında olanı biteni itiraf etti. Partimizden istifa ettirdiği il, ilçe başkanlarının, Ankara teşkilat mensuplarımızın kendisiyle çalıştığını söyledi. Biz bunları zaten biliyorduk. Bunu alenen televizyonda itiraf etmesine, bu pişkinliğe şaşırdım. Böyle bir ahlaksızlıkla böbürlenen bu şuursuzluğa şaşırdım. Mansur Yavaş, artık CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur.

“Saraçhane medyasına da karşıyız”

AK Parti’yi destekleyen “yandaş medyaya” karşı oldukları gibi “Saraçhane medyasına” da karşı olduklarını söyleyen Akşener, CHP’nin belediye kaynaklarıyla seçimi finanse ettiğini söyledi.

Akşener, “Nasıl ki AK Parti’nin siyasi dümenlerine karşı yılmadan mücadele ediyorsak, CHP’nin kirli pazarlıklarına, iftiralarına, operasyonlarına karşı da yılmadan mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Biz onlardan saygı bekledik onlar bizi parya gördü”

Ülkücü şair Ozan Arif’in “Ne insanlar tanıdım hey!/ Hep hikaye, dram çıktı. / Kimi dedim ağır bir şey / Tarttım baktım gram çıktı” dizelerini okuyan Akşener şöyle devam etti:

“Yanına koştuğumuz dünün mağdurları, bugünün zorbaları oldu. Biz onlardan saygı bekledik, onlar bizi parya gördü. Biz onlardan ahlak istedik, onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı. Dalına bastımız anda, takkeler düştü, keller göründü. Her türlü çirkinlik ortaya saçıldı.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.