İstanbul’un geleceğinin planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabileceğini vurgulayan İmamoğlu, “İstanbul’un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz ve işini ehline teslim ediyoruz. İstanbul’un aleyhine olan bir devrin sona ermesi, yeni bir sürecin başlaması, İstanbullular için teminattır” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), kentin artan su ihtiyacını karşılamak için içme suyu depolama kapasitesini artıracak, bölge halkının kesintisiz su ihtiyacını karşılarken enerji verimliliği sağlayacak yatırımlarına devam ediyor.
“İSKİ Anadolu Yakası İlçeleri (Kartal, Maltepe, Pendik, Ümraniye) Yatırımları Temel Atma Töreni”, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, CHP milletvekili Yunus Emre ve İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa’nın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
“Yeni bir sürecin başlaması İstanbullular için teminattır”
“Hızımızı artırarak devam ediyoruz” diyen Ekrem İmamoğlu, 31 Mart Yerel Seçimleri’ni ara olarak gördüklerini, çalışmalarına devam ettiklerini aktardı.
İstanbul’un güçlendirilmesi ve güzelleştirilmesinin gerektiğini vurgulayan İmamoğlu, “Olağanüstü bir toplum mimarisine ihtiyacımız var. Amacımız İstanbul’un geleceğini güvence altına almak. İstanbul’un geleceğini, planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabilir, sorunlar çözülebilir, aksi takdirde kaos devam eder. Geçmişten bugüne üretilen birtakım kaotik ortamları düzeltme konusunda nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. İstanbul’un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz ve işini ehline teslim ediyoruz. İstanbul’un aleyhine olan bir devrin sona ermesi, yeni bir sürecin başlaması İstanbullular için teminattır” dedi.
“Bazen muhafızlık, bazen iyi mühendislik şart”
İstanbul’un geleceğini güvence altına almayı amaçladıklarını söyleyen İmamoğlu, şöyle devam etti:
“Bazen muhafızlık şart, bazen iyi mühendislik, iyi mimarlık, iyi plancı, iyi sosyolog, iyi psikolog. Her türlü sürecin rehabilitasyonunda bireyleri, çevreyi, toplumun her kesimini birbirine kaynaşmada, kaynaştırmada gerçekten olağanüstü bir toplum mimarisine ihtiyaç var. Bu kapsamda çok ciddi çalışıyoruz ve bu şekilde amacımız, İstanbul’un geleceğini güvence altına almak. İstanbul’un geleceği; planlı, projeli, doğru yatırımlarla güvence altına alınabilir, sorunlar çözülebilir. Aksi takdirde, kaos üretmeye devam edilir. Geçmişten bugüne üretilen bir takım kaotik ortamları düzeltme konusunda, nasıl gayretli olduğumuzu vatandaşlarımız çok iyi biliyor. Bu kapsamda biz, hep şuna dikkat ettik. İstanbul’un her kuruşuyla bilinçli, planlı, projeli işler yapıyoruz. Ve işini ehline teslim ederek, bir avuç insanın korunduğu alanlar, mevziler asla üretmedik, üretmeyeceğiz.”
İmamoğlu, üzerlerine düşen bütün sorumluluğu yerine getireceklerini ifade etti, “Bakın ne demokrasi ne hukuk ne adalet, bu söylediklerimden ayrı şeyler. Hepsi bir bütün. Yani doğayı korumak, demokrasinin bir parçası. Ve verimliliği arttırmak, sürdürülebilirliği arttırmak, adaletin bir parçası. O bakımdan sadece insanlar arasındaki duygular değil bunlar; toplumun her parçası, her paydaşı, ama aynı zamanda doğayla, yaşamla ilgili konular. Biz, meseleyi bu denli evrensel çerçevede ele alan, güçlü bir ekip olduğumuzun, ilçelerimizin, şehrimizin, ülkemizin geleceğinin inşasında her attığımız adımın, inanın sadece İstanbul’a değil, yakın coğrafyamıza ve hatta bütün dünyaya örnek uygulamalar olduğunun bilincinde bir ekibiz” diye konuştu.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
İçme suyu deposu alanlarında güneş enerji santrali yapılacak
İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa temeli atılan projeye dair bilgiler verdi.
Yaklaşık 600 milyon liraya mal olacak proje kapsamında, İstanbul Ümraniye’de bir adet Terfi Merkezi, Kartal’da bir adet 15.000 m3 hacimli, bir adet 10.000 m3 hacimli, bir adet 5.000 m3 hacimli içme suyu depoları, Pendik İlçesinde bir adet 10.000 m3, Maltepe ilçesinde ise bir adet 5.000 m3 hacimli içme suyu deposu, güneş enerji santralleri ile içme suyu deposu rehabilitasyonları yapılacak.
Böylece Kartal, Pendik, Maltepe ve Ümraniye bölgesinin içme suyu depolama hacmi, toplam 42.500m3 artırılacak. İnşa edilecek içme suyu depolarıyla, bölgenin ihtiyacı olan ilave depolama hacmi kazanılmış olmakla birlikte, aynı zamanda terfi ile beslenen bölgeler, inşa edilecek içme suyu depoları sayesinde hem enerji tasarruflu şekilde beslenecek hem de kısa süreli elektrik kesintileri ve terfi arızalarında oluşabilecek su kesintisi ihtimali ortadan kaldırılacak.
İçme suyu deposu alanlarında güneş enerji santrali yapılarak, yenilenebilir ve sürdürülebilir enerji ile tesislerin elektrik ihtiyacı karşılanacak. Ayrıca ihtiyaç duyulması durumunda, mevcut içme suyu depolarının rehabilitasyonu yapılarak, su kayıp-kaçaklarının önüne geçilmesi sağlanacak.