Gazeteci yazar Erdal Atabek hayatını kaybetti

Tıp doktoru, gazeteci ve yazar Erdal Atabek, bir süredir tedavi gördüğü Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nde 94 yaşında yaşamını yitirdi. Atabek, yazılarını 1966 yılından beri düzenli olarak Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinden yayınladı.

Gazeteci, yazar ve tıp doktoru Erdal Atabek, bir süredir tedavi gördüğü İstanbul Ataşehir Acıbadem Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Uzun zamandır Cumhuriyet Gazetesi’ndeki köşesinde yazılarına devam eden Atabek 94 yaşında hayatını kaybetti.

Atabek’in ölüm haberini Cumhuriyet Gazetesi sosyal medya platformu X (Twitter) hesabından “büyük kaybımız” diyerek duyurdu.

Cumhuriyet Gazetesi’nde 58 yıl boyunca yazı yazdı

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi, Fizyoloji Enstitüsü Asistanlığı, İç Hastalıkları Uzmanlığı, Psikosomatik Hastalıklar Uzmanlığı alanlarında görev alan Dr. Erdal Atabek’in ilk yazısı 1965 yılında Milliyet’te yayımlanırken 1966’dan itibaren Cumhuriyet Gazetesi’nde düzenli yazı yazmaya başladı. Erdal Atabek’in çok sayıda kitabı da bulunuyor.

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

Cumhuriyet Gazetesi ayrıca Atabek’in cenazesiyle ilgili bilgileri de ilerleyen saatlerde paylaşacağını duyurdu.