Erdoğan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile birkaç gün içinde görüşecek

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş CHP Genel Merkezi’nde Özgür Özel ile görüştü. Ateş, özel kaleminin önceki hafta Erdoğan’la görüşebileceğini söylemesine rağmen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarından sonra kendisine randevu verilmediğini söyledi. Ateş’in açıklamalarının ardından İletişim Başkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın birkaç gün içinde Ateş ile görüşeceğini bildirdi.

Suikastla öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. Kızlarıyla birlikte geldiği CHP Genel Merkezi’nde yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından Ateş, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“Cumhurbaşkanı ile görüşecektik ama Bahçeli’nin çağrısı karşılık buldu”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme talebini hatırlatan Ateş, “Yaklaşık bir yıldır kendisiyle görüşmek için hem resmi, hem gayri resmi girişimlerde bulundum” dedi. Ateş, Erdoğan’ın özel kalemi Hasan Doğan’ın 10 gün önce kendisini aradığını ve Cumhurbaşkanı ile geçen hafta görüşebileceğini söylediğini aktardı. Ateş, görüşmenin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin grup toplantısından sonra gerçekleşmediği öne sürdü:

“Bahçeli her zaman yaptığı gibi suçluların önüne bir set çekerek, bizi karalamadı, yine her zaman olduğu gibi vatan düşmanlığıyla itham etti. Orada bir çağrıda bulunarak, ‘Bunların sırtını sıvazlamayın, bunları korumayın’ dedi. Bence Cumhurbaşkanı ile yapacağım görüşmeden haberi oldu ve burada Cumhurbaşkanı’na mesaj gönderdiğini düşünüyorum. Yani bizi korumaması ve bizimle görüşmemesine yönelik böyle bir üstü kapalı çağrıda bulundu. Sanırım bu nedenle görüşme gerçekleşmedi. Normalde geçen hafta içi kendisi bizi kabul edecekti ancak olmadı. Devlet Bahçeli’nin çağrısı sanırım karşılık buldu.”

İletişim Başkanlığı kaynaklarından “Birkaç gün içinde görüşecek”

Ateş’in açıklamalarının ardından İletişim Başkanlığı kaynakları, Erdoğan’ın birkaç gün içerisinde Ateş’i kabul edeceğini açıkladı.

“Dost bildikleri düşman, düşman bildikleri dost oldu”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapılacak görüşme öncesi bu ziyaretin bir anlamı olup olmadığı sorulan Ateş, Özel’i 1 Temmuz’da ilk duruşması yapılacak Sinan Ateş cinayeti davasına davet ettiğini söyledi. Özel’in mahkemeye geleceğini belirten Ateş, “Bu konuya çok insanı bir şekilde yaklaşıyor. Siyasetin dışında tutarak, sanırım evlatlarımın olmasının bunda büyük bir etkisi var” dedi. 

Ateş, şöyle devam etti:

“Sinan hayattayken Özgür Bey hakkında da, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da zaman zaman ağır söylemleri oldu. Bunu bilmelerine rağmen gerçekten bize çok sahip çıktılar. Tüm CHP ailesine çok teşekkür ediyorum. Sinan’ın dost bildikleri düşman, düşman bildikleri de dost oldu. Biz de bunu çok acı bir şekilde tecrübe ettik.”

Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.

Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.

https://twitter.com/medyascope/status/1800113390746009683

“Siyasi cinayetin üzerindeki bu el yargının işlememesi için bileğini tutuyor”

Ateş, davada ikinci iddianamenin geleceğini düşünüp düşünmediği sorusuna şöyle cevap verdi:

“Burada ayrılan 17 kişilik bir dosya var. Aslında suçu belgelerle sabit dosyada. Anormal bir durum, bu şahıslar da cinayete karışmışlar ancak bunların dosyası ayrıldı. Burada şaibe ve şüphe var. Burada üzerinde siyasi bir baskı var ve bu şüpheliler hakkında bir adım atmaktan çekiniliyor belli ki. O sebeple dosya ayrıldı ve bu süreç uzatılıyor. Hızlı bir şekilde bu dosya hakkında da dava açılıp, dosyaların mahkemede birleştirilmesi gerekiyor. Bir vaka var, bir vakanın da iki tane dosyası olmasına gerek olmadığını düşünüyorum. Bu siyasi cinayetin üzerindeki bu baskı, bu el yargının işlememesi için bileğini tutuyor, müdahale etmeye çalışıyorlar ancak böyle gitmeyecek.”

https://twitter.com/medyascope/status/1800115805973000441

“Korunamayacaklarını anlayınca yavaş yavaş birbirlerini satacaklar”

17 kişi arasında olan ve geçtiğimiz günlerde MHP TBMM danışmanlığı görevinden alınan Olcay Kılavuz’a ilişkin şunları söyledi: 

“Daha önce ‘Satış başlayacak’ diye bir ifade kullanmıştım. Korunamayacaklarını anlayınca yavaş yavaş birbirlerini satacaklar çünkü mızrak çuvala sığmıyor. Hiç kimse bu işten kaçamayacak. Kurtuluş yok o yüzden de dağılmalar başladı. Büyüyerek de devam edeceğini düşünüyorum.” 

Erdoğan’ın iade-i ziyaretinde gündeme gelecek mi?

Ayşe Ateş, Erdoğan’ın iade-i ziyaretinde Sinan Ateş cinayeti davasının gündeme gelmesi konusunda “Onun hakkında bir şey demedi ama geleceğini düşünüyorum, mutlaka gelecektir” dedi.