Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöroloji polikliniğinde doktorlar istifa etti, hastalar üç haftadır hizmet alamıyor. Randevu alma sistemi MHRS’de bu poliklinik için randevular kapatılırken, epilepsi hastaları, nöbet geçirenler, ehliyet yenilemek için sağlık raporu alması gereken 65 yaş üstü sürücüler ve MR sonucunu bekleyenler mağduriyet yaşıyor. Yetkililer poliklinikte şu an sadece bir doktor bulunduğunu ve her şeye yetişilmediğini anlatarak, şehir dışından görevlendirme ile doktor talep edildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 Temmuz’da Fahrettin Koca’nın yerine Sağlık Bakanlığı’na Kemal Memişoğlu’nu atadı. Memişoğlu, yaklaşık sekiz yıldır İstanbul İl Sağlık Müdürü olarak görev yapıyordu. Göreve geldiği 2018’den itibaren sert eleştirilere maruz kalan Koca’nın bakanlığında bulunamayan ilaçlardan beyin göçüne kadar birçok konu tartışılırken yeni yönetimle birlikte hastanelerdeki sorunların devam ettiği görüldü.
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde nöroloji polikliniğinde ikisi uzman ikisi doçent olmak üzere görev yapan dört doktordan ikisi istifa etti, bir doktor ise yıllık izne ayrıldığı öğrenildi. Poliklinikte görevli personelden alınan bilgiye göre, kalan tek hekim yoğun bakım ve acil servise ancak yetişiyor, ayrıca idari işlere de bakıyor.
Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden randevu alma işlemi de kapatıldı. Üç haftadır hastaların mağdur olan olduğunu vurgulayan personel, izindeki doktorun mesaiye başlamasıyla diğerinin izne çıkacağını hatırlattı.
Hastanedekiler “Çok mağduriyet yaşıyoruz” sözleriyle ilaç yazımı için gelenlere yardımcı olunmaya çalışıldığını söyledi. Üç haftadır hasta bakılmayan poliklinikte MR sonuçlarının görüntülenmesinde de sorun yaşanıyor. 65 yaş üstü olan ve ehliyet için devlet hastanesinden sağlık raporu almak zorunda olanlar muayene olamıyor. Acil bir hasta başvurusu olduğunda hastanın servise yatışı sağlanarak çözüm bulunmaya çalışılıyor. Gelen muayene olmadan giderken, hastalara MHRS’nin takibi öneriliyor.
“15 gündür ilacımı yazdıramıyorum, atak geçiriyorum”
Nöroloji Polikliniği önünde bekleyen N. Ş. isimli bir hasta, “15 gündür ilaçlarımı yazdıramıyorum. Sağlık Ocağı’na yazdırdım eczane vermedi. Aile hekimi ilacımı veremiyor. Doktor yok. Çok mağdurum. Bugün de içmesem tamam… Atak geçiriyorum….” diyerek almadığı hizmete tepki gösterdi.
“Parası olan özele gidiyor, çok zor”
Epilepsi hastası kızı için doktor bulmaya çalışan S.Y. ise yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Kızımın epilepsi ilacını yazmaya geldim. Bir tek Alev hoca buraymış, o da servise bakıyormuş. Randevu alamıyoruz. Bekliyoruz bakalım… Doğru düzgün kontrolleri de yapamıyoruz. Ne yapacağız bilmiyorum. Gerçekten çok zor. Parası olan özellere gidiyor ama biz yapamıyoruz…”
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.
“Geçici görevlendirme ile doktor talep edildi”
Görevlendirme ile bir doktorun atanması ardından hastanedeki hizmetin tekrar verilebileceği ifade edilirken, Başhekimlik yetkilileri resmi açıklama yapmadı ve Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’ne yönlendirdi.
Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü’nden ulaştığımız bir yetkili, istifa eden doktorlardan birinin ailevi bir durumu olduğunu, diğerinin özel sektörde hizmet vermek istediğini anlattı. Sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı’ndan geçici görevlendirme ile doktor talep ettiklerini, Kayseri’den bir doktorun bir aylığına geleceğini dile getirdi. Yetkili, daha sonra mecburi hizmetten görevlendirme isteneceğini vurguladı. Mağduriyetlerin giderilmesi için gerekenin yapılacağını ifade etti. Ancak hastalar sürecin hızlı yürütülmediğinden ve hekim yetersizliğinden şikayet ediyor.