Gazeteci Kumru Başer anlatıyor: İngiltere’de göçmen ve Müslüman karşıtı protestolar nasıl yayıldı?

İngiltere’nin kuzeybatısındaki Southport kasabasında 3 kız çocuğunun bıçaklı bir saldırıda hayatını kaybetmesinin ardından, aşırı sağcı grupların polisle çatıştıkları gösteriler ülke çapına yayıldı. Protestolarda yüzlerce kişi gözaltında.

Müslümanları hedef alan aşırı sağ protestolar nasıl kontrolden çıktı? Yalan haber ve örgütlü dezenformasyon bu işin neresinde? Hükümetin tavrı nasıl? Dünyanın dört bir yanındaki şiddet eylemleri neden şimdi çoğalıyor?

Londra’dan gazeteci Kumru Başer ile İngiltere’de neler yaşandığını konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.