İstanbul’daki metrobüs kazasıyla ilgili 6 kişi daha gözaltına alındı

İstanbul’da metrobüs hattının Yenibosna-Sefaköy durakları arasında yaşanan ve bir kişinin ölümü, çok sayıda kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazayla ilgili altı kişi daha gözaltına alındı.

İstanbul-Küçükçekmece’ye bağlı Sefaköy’de metrobüs kazası oldu. Metrobüs Zincirlikuyu’dan Beylikdüzü’ne gidiyordu. Bu metrobüs, asfalt yenileme çalışmaları nedeniyle kontrolden çıktı. Bu bölgede trafik düzenlemeleri yapılıyordu. Metrobüs, önce karşı yönden gelen araca, sonra da bariyerlere çarptı. Kazada 22 yaşındaki Ferhat Uçar isimli genç hayatını kaybederken ikisi ağır 50 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin, iki şoför ve bir denetim amiri gözaltına alındı.

Emniyet yetkilileri, yol bakım çalışmasında görevli bulunan metrobüs komuta amiri, bölge şefi, proje müdürü, şantiye şefi, yol bakım onarım müdürü ve müdür yardımcısı olmak üzere altı kişinin daha gözaltına alındığını belirtti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.