İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, TUSAŞ standını ziyaret etti. İmamoğlu, TUSAŞ çalışanlarına baş sağlığı dileyerek standın önüne karanfil bıraktı. Stratejik kurumların korunması gerektiğini dile getiren İmamoğlu, “Teröre karşı dayanışma ve üretim ruhu, bizim en büyük gücümüzdür” dedi.
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen “SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı”nı ziyaret etti.
İmamoğlu, terör saldırısına uğrayan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) standını Bakırköy Belediye Başkanı Doç. Dr. Ayşegül Ovalıoğlu ile birlikte ziyaret ederek hayatını kaybedenlerin anısına karanfil bıraktı. Daha sonra stant yetkilileri ile görüşen İmamoğlu, TUSAŞ çalışanlarına başsağlığı dileklerini iletti.
İmamoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, TUSAŞ çalışanlarının saldırı sonrası dile getirdiği “Hainlere inat daha fazla çalışacağız, daha fazla üreteceğiz” sözlerinin milletin birlik ve beraberliğini simgelediğini belirtti. İBB Başkanı, “Bu ses, milletimizin yüreğinden kopup gelen güçlü bir mesajdır. Teröre karşı dayanışma ve üretim ruhu, bizim en büyük gücümüzdür” dedi.
İmamoğlu TUSAŞ standını ziyaret etti
İmamoğlu, TUSAŞ gibi stratejik kurumların korunması gerektiğini vurguladı:
“Savunma sanayi kuruluşlarının güvenliği titizlikle sağlanmalı. Bu kurumlarda çalışan yetenekli evlatlarımızın mücadelesi, sadece kendileri için değildir. Dolayısıyla ülkemizin geleceği için de büyük önem taşıyor.”
Öte yandan İBB Başkanı savunma sanayiinin Türkiye’nin bağımsızlığı için kritik olduğunu söyledi. İmamoğlu ayrıca, “Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözleriyle çizdiği vizyon doğrultusunda hareket etmek zorundayız. Bu doğrultuda TUSAŞ’ın 50 yılı aşkın süredir ülkemize hizmet vermesi, gurur kaynağımızdır” diye konuştu.
- TUSAŞ’ta terör saldırısı | Saldırganların girdiği anlar (GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ)
- TUSAŞ tesislerine terör saldırısı | 4 şehit 14 yaralı – canlı oku
- TUSAŞ nedir?
- TUSAŞ saldırısında yaşamını yitirenlerin kimlikleri belli oldu
“Birlik ve beraberliğimiz en büyük gücümüzdür”
İmamoğlu, fuar ziyareti sırasında birlik ve beraberlik mesajı vererek, “Ülkemizin jeopolitik konumu gereği stratejik öneme sahip kurumların güçlü kalması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Terörün amaçlarına ulaşmasını engellemek için milletçe kenetlenmek zorundayız” dedi.
Medyascope'u destekle. Medyascope'a abone ol.
Medyascope’u senin desteğin ayakta tutuyor. Hiçbir patronun, siyasi çıkarın güdümünde değiliz; hangi haberi yapacağımıza biz karar veriyoruz. Tıklanma uğruna değil, kamu yararına çalışıyoruz. Bağımsız gazeteciliğin sürmesi, sitenin açık kalması ve herkesin doğru bilgiye erişebilmesi senin desteğinle mümkün.
Bu arada cumhuriyetin ikinci yüzyılında atılım yapma vaktinin geldiğini belirten İmamoğlu, “Sıradan gündemlerle değil, ülkemizi daha iyi bir gelecek inşa etme amacımızla meşgul etmeliyiz. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılında, yöneticilerin sorumluluklarını hatırlatarak günü değil, geleceği kurtarma vakti olduğunu vurguluyorum” dedi.
İmamoğlu, ziyareti sırasında TUSAŞ üretimi T-625 Gökbey helikopterini inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Türk ordusunun gözde projeleri arasında yer alan İHA ve SİHA’ların üretim süreçleri hakkında da bilgi alan İmamoğlu, fuardaki diğer stantları gezerek katılımcılarla sohbet etti.
“Cumhuriyet Bayramı öncesi sorumluluklarımızı hatırlamalıyız”
Ziyaretini tamamlayan İmamoğlu, daha sonra Cumhuriyet Bayramı öncesi yöneticilere sorumluluklarını hatırlattı:
“Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında güçlü ve bağımsız bir Türkiye için hep birlikte çalışmalıyız. TUSAŞ çalışanlarının azmi, bu yolda bize ilham kaynağıdır. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.”