Esenyurt kayyumu Can Aksoy, makam odasında fotoğraf çektirdi

Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından belediyeye İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy kayyum olarak atandı. Aksoy ilk olarak makam odasında fotoğraf çektirdi.

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atandı. Belediyeye İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy getirildi. Aksoy ilk olarak makam odasında fotoğraf çektirdi. Fotoğraf belediyenin X hesabından paylaşıldı.

Ne oldu?

CHP’li Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in tutuklanmasının ardından belediyeye kayyum atandı. Belediyeye İstanbul Vali Yardımcısı Can Aksoy getirildi.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 2024/162302 sayılı soruşturma kapsamında “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütü Üyesi Olmak” suçundan mahkemece tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı şüpheli Ahmet Özer; Anayasa’nın 127’inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı’nca görevden uzaklaştırılmıştır. 5393 sayılı Belediye Kanunun 45 ve 46’ıncı maddeleri uyarınca İstanbul Vali Yardımcısı Can AKSOY İstanbul Valiliğince Esenyurt Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

Özer tutuklanmadan önce A Haber ve Sabah gibi iktidara yakın gazeteler Beşiktaş Kaymakamı’nın Esenyurt Belediyesi’ne kayyum olarak atandığı yazdı.

Ama İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı bu durumu soran CHP’li yetkililere “kayyumun atanmadığını” söyledi.

Özer 30 Ekim Çarşamba gecesi çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Marmara Kapalı İnfaz Cezaevi’ne götürüldü.

CHP’liler 31 Ekim Perşembe günü saat 16:00’da Esenyurt Belediyesi önünde toplanacak.

Can Aksoy kimdir?

Esenyurt Belediye’sine kayyum atandı. PKK/KCK terör örgütü üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer’in yerine Can Aksoy atandı. Beyoğlu Kaymakamı olan Aksoy, aynı gün içerisinde önce İstanbul Vali Yardımcısı olarak ardından Esenyurt Belediye Başkanvekili olarak atandı.

1983’te Ankara’nın Altındağ ilçesinde doğan Can Aksoy, kökeni Kırşehir’e dayanan bir bürokrat. İlk ve ortaöğrenimini Ankara Keçiören’de tamamlayan Aksoy, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nden 2005’te mezun oldu. Üniversite yıllarında kamu yönetimi alanında çeşitli stajlarda yer aldı. TODAİE bünyesindeki Yerel Yönetim Araştırma ve Eğitim Merkezi’nde (YAYEM) ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Kanunlar ve Kararlar Genel Müdürlüğü’nde çalıştı.

Aksoy, 2006’da Kırşehir Kaymakam Adayı olarak Mülki İdare Amirliği mesleğine adım attı. Çeşitli il ve ilçelerde görev alan Aksoy, İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde dil eğitimi aldı. Ardından Türkiye’deki görevlerinde Sivas Ulaş Kaymakamlığı, Kars Arpaçay Kaymakamlığı, Yozgat Vali Yardımcılığı, Çanakkale Vali Yardımcılığı ve Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği gibi farklı kademelerde çalıştı.

Ayrıca, Adıyaman Gölbaşı Kaymakamlığı, Ankara Beypazarı ve Kızılcahamam Kaymakamlıkları gibi görevlerde bulundu. Can Aksoy, 4 Eylül 2023’te İstanbul Beyoğlu Kaymakamı olarak atandı.

Aksoy, 31 Ekim 2024’te İstanbul Vali Yardımcısı oldu. Daha sonra Aksoy, aynı gün Esenyurt’a kayyum olarak atandı.

Öte yandan Can Aksoy, evli ve iki çocuk babası.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.