Narin Güran cinayeti | Nahit Eren: ”Kıl örnekleri anne ve abinin DNA’sı ile uyuştu”

Diyarbakır Barosu eski Başkanı avukat Nahit Eren, “Narin üzerindeki saç ve kıl örneklerinin anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran’ın mitokondriyal DNA baz dizilimi ile uyumlu olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Narin Güran cinayeti

Diyarbakır Barosu’nun eski başkanı avukat Nahit Eren, 8 yaşındaki Narin Güran’ın öldürülmesiyle ilgili dava sürecine dair yeni gelişmeleri sosyal medya üzerinden paylaştı. Eren, Narin’in üzerinde bulunan saç ve kıl örnekleriyle ilgili yapılan mitokondriyal DNA analizleri hakkında bilgi verdi.

Mitokondriyal DNA çalışmalarının sonuçlarına dikkat çeken Eren, “DNA analizlerinde olumlu sonuç alınamayan saç örnekleri üzerinde mitokondriyal DNA çalışması yapılabilmektedir. Bu çalışmalar yalnızca İstanbul Adli Tıp Kurumu’nda gerçekleştiriliyor. Mitokondriyal DNA, yalnızca anneden çocuklara aktarılır ve aynı annesel soydan gelen bireylerde (kardeşler, anneanne, teyze gibi) ortak özellikler taşır. Bu sayede, bireylerin aynı annesel soydan gelip gelmediklerine dair bilgi edinilir” dedi.

Analizler anne ve abi ile uyumlu

Eren, Narin’in avucundan ve kıyafetlerinden alınan saç ve kıl örnekleri üzerinde yapılan incelemelerin sonuçlarını paylaştı:

“29 cm’lik saç örneği ile biri 11 cm, diğeri 16 cm uzunluğunda olan kıl örnekleri üzerinde yapılan mitokondriyal DNA çalışması tamamlandı. Bu örneklerin, Narin’in, annesi Yüksel Güran’ın ve abi Enes Güran’ın mitokondriyal DNA baz dizilimi ile uyumlu olduğu tespit edildi. Ancak mitokondriyal DNA yalnızca anneden aktarılır ve tüm çocuklarda aynı olduğu için, bu bulgular örneklerin tam olarak kime ait olduğunu belirleyememektedir.”

Dava sürecinde beklenen raporlar

Davanın seyrine etki edecek yeni raporların dosyaya eklendiğini belirten Eren, şu bilgileri verdi:

“Dava dosyamıza, daraltılmış baz çalışmasına ilişkin ek raporlar ve Daran-2 Askeri Üst Bölgesi’ne ait kamera görüntüleri üzerine Ulusal Kriminal Büro tarafından hazırlanan raporlar ulaştı. Ancak hala beklenen bazı kritik raporlar bulunmaktadır.”

Bu bulguların dava sürecine nasıl etki edeceği ve eksik raporların ne zaman tamamlanacağı merakla bekleniyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.