Nasıl bir dünya? Nasıl bir Türkiye? (167): 2025’e girerken küresel siyaset ve iklim krizi

Medyascope, Sabancı Üniversitesi İstanbul Politikalar Merkezi (IPM) ve Stiftung Mercator Girişimi’nin ortak yapımı olan programın 167. bölümünde, İPM Direktörü Senem Aydın Düzgit ve İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Ümit Şahin, 2024’ün küresel siyaset ve iklim krizi açısından muhasebesini yaparak 2025 projeksiyonlarını değerlendirdi.

“Küresel düzende yeni dengeler”

Nasıl bir dünya? Nasıl bir Türkiye?’nin yeni bölümünde, Senem Aydın Düzgit, 2024’te yaşanan küresel siyasi kırılmaların 2025’e etkilerini analiz etti. Değişen uluslararası düzende orta güçlerin rolünü ve Türkiye’nin konumunu değerlendiren Düzgit, Avrupa’daki siyasi dönüşümün Türkiye-AB ilişkilerine olası yansımalarını tartıştı.

“İklim krizi ve uluslararası politika”

Ümit Şahin, 2024’te iklim krizi bağlamında öne çıkan gelişmeleri değerlendirerek, 2025 için öngörülerini paylaştı. Türkiye’nin enerji sektöründe karbonsuzlaşma hedeflerini analiz eden Şahin, küresel ve bölgesel gelişmelerin iklim politikalarına etkisini ve iklim göçü konusunda uluslararası toplumun yaklaşımını ele aldı.

“Demokrasi ve sürdürülebilirlik ilişkisi”

Program, demokrasi-dış politika ilişkisi ve küresel iklim politikalarının geleceğine dair kapsamlı bir değerlendirmeyle son buldu. Konuklar, değişen güç dengelerinin demokrasi ve sürdürülebilirlik politikalarına etkilerini tartışarak 2025 projeksiyonlarını paylaştı.

Programı Medyascope Youtube kanalından izleyebilirsiniz.

Nasıl bir dünya? Nasıl bir Türkiye? (167): 2025'e girerken küresel siyaset ve iklim krizi
Nasıl bir dünya? Nasıl bir Türkiye? (167): 2025’e girerken küresel siyaset ve iklim krizi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.