Türk Hava Yolları (THY), Şam ve Halep’e seferlerini başlatıyor. Seferler 23 Ocak’ta başlayacak ve haftada 3 kez olacak.
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ben Şam’ı bin yıl öncesinden bilirim. Annemin sütü kadar yakın bana!” (Sezai Karakoç) Șam’a dönüyoruz! Haftada 3 sefer ile Șam seferlerine 23 Ocak Perşembe günü başlıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.
"Ben Şam'ı bin yıl öncesinden bilirim.
Annemin sütü kadar yakın bana!" (Sezai Karakoç)
Șam'a dönüyoruz!
Haftada 3 sefer ile Șam seferlerine 23 Ocak Perşembe günü başlıyoruz.
Hayırlı olsun.— Bilal EKŞİ (@BilalEksiTHY) January 15, 2025
THY, Suriye’deki iç savaşın başlamasıyla birlikte güvenlik endişeleri nedeniyle Şam seferlerini 31 Mart 2012 tarihinde askıya aldı. Bu karar, Suriye’deki siyasi ve güvenlik durumunun kötüleşmesi üzerine alındı. O zamandan bu yana, THY’nin Şam’a düzenli tarifeli uçuşları yapılmıyordu.
- Suriye ile ilgili tüm haberlerimizi buradan okuyabilirsiniz.
- Medyascope Suriye’de: Esad kaçtı, Golani ne yapacak?
Bilet fiyatları ne kadar?
THY’nin sitesinde Şam’a düzenlenen uçuşlar 28 Ocak’a kadar dolu.
28 Ocak’taki uçuş kişi başına 5 bin 273 TL.
Halep Konsolosluğu ne zaman açılıyor?
Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği’nin ardından Halep Başkonsolosluğu da açılıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Halep’teki başkonsolosluğun 20 Ocak’ta faaliyete geçeceğini duyurdu.
Türkiye’nin Şam Büyükelçiliği, 26 Mart 2012’de faaliyetlerini durdurmuştu. Türkiye’nin Şam’daki büyükelçiliğini Beşar Esad yönetimi ile kötüleşen ilişkiler ve ülkede iç savaşın giderek şiddetini artırması nedeniyle kapatmıştı.
Şam’daki büyükelçilik, Beşar Esad’ın devrilmesinin ardından yeniden faaliyete geçti.
Medyascope'un günlük e-bülteni
Andaç'a abone olun
Editörlerimizin derlediği öngörüler, analizler, Türkiye’yi ve dünyayı şekillendiren haberler, Medyascope’un e-bülteni Andaç‘la her gün mail kutunuzda.